Dolar

32,2725

Euro

34,7347

Altın

2.400,23

Bist

10.272,37

Güneş bakım ürünlerinde online satışlar 3 kat arttı

Güneş bakım ürünlerinde online satışlar 3 kat arttı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-11 10:47:36

Güneş bakım ürünlerinde online satışlar 3 kat arttı
Güneş bakım ürünlerinin online satışları geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat arttı.

Sabancı Topluluğu'nun online alışveriş platformu Kliksa'dan yapılan açıklamaya göre, güneşin zararlı etkilerini önleyen bakım ürünlerinin satışları online alanda artış gösterdi. Sıcak yaz günleri yaklaşırken güneş bakım ürünlerinde online satışlar önceki yılın aynı dönemine göre 3 kat artış gösterdi.

Güneş bakım ürünlerinin online satışları, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da yoğunlaşırken, Sakarya ve Tekirdağ artış yaşanan diğer iller olarak öne çıktı. En çok tercih edilen ürünler ise yüzde 73 oranında 30 ve üzeri koruma faktörlü, yüzde 21 oranında 30'dan düşük koruma faktörlü ve yüzde 6 oranında güneş sonrası bakım ürünleri olarak sıralandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, güneş bakım ürünlerine ait satışların online alandaki artışının son derece sevindirici olduğunu ifade etti. Tüketicilerin, güneşin zararlı etkilerine karşı her geçen gün daha da bilinçlendiğini belirten Safkan, şunları kaydetti:

"Güneş ürünlerine olan rağbet, online alanda geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat artış göstermiş durumda. Yoğun olarak yüksek koruma faktörlü ürünlerin tercih ediliyor olması iyi bir gelişme. Bunun yanı sıra tüm gün güneşe maruz kalan cildin ihtiyaç duyduğu nem ve bakımı sağlayan güneş sonrası ürünlere olan rağbetin de gelecekte artacağına inanıyoruz."

Haber Ara