Dolar

32,3028

Euro

34,8424

Altın

2.413,73

Bist

10.267,09

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

'İstediğimiz gibi bir memleketin anahtarı 16 Nisan'dır. Kardeşin kardeşe düşman olmadığı, kardeşliğin hakim olduğu, dağlarında çiçek açan, koyunlarımızın otladığı, insanların birbirini ötekileştirmediği, ekonominin, ticaretin konuşulduğu bir memleket istiyoruz'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 18:53:18

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, " İstediğimiz gibi bir memleketin anahtarı 16 Nisan'dır. Kardeşin kardeşe düşman olmadığı, kardeşliğin hakim olduğu, dağlarında çiçek açan, koyunlarımızın otladığı, insanların birbirini ötekileştirmediği, ekonominin, ticaretin konuşulduğu bir memleket istiyoruz." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın 55. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "55. Vefa Yılı" programına katıldı.

Tüfenkci, burada yaptığı açıklamada, Van'daki "Üreten Türkiye Konuşuyor" programı kapsamında çok önemli fikirlerin ortaya çıktığını, Van'ın ve Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için bütün güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Ülkeyi bölmek isteyenlere, insanların özgürlüğünü kısıtlayanlara karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Tüfenkci, "Van için 'sınır ticareti çok önemli' denildi. Bu doğru bir tespit. Biz Kapıköy Sınır Kapısı'nı yeniden yapıyoruz. Bir de yaptığımız düzenlemelerle sınır ticaret merkezlerini de hayata geçirmiş olacağız. Bu, Van'ın yanı sıra bölge illeri için de çok önemli. Bölge esnafının kalkınması için gerekeni yapacağız." diye konuştu.

- "İstediğimiz memleketin anahtarı 16 Nisan'dır"

Tüfenkci, Van'da düzenlenen toplantıda çıkan sonuçları Cumhurbaşkanı ve Başbakana ileteceklerini ve taleplerin giderilmesi konusunda gereken takibi yapacaklarını aktardı.

16 Nisan'da önemli bir halk oylaması gerçekleştirileceğini anımsatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"İstediğimiz gibi bir memleketin anahtarı 16 Nisan'dır. Kardeşin kardeşe düşman olmadığı, kardeşliğin hakim olduğu, dağlarında çiçek açan, koyunlarımızın otladığı, insanların birbirini ötekileştirmediği, ekonominin, ticaretin konuşulduğu bir memleket istiyoruz. Bunun için bizim artık hızlanmamız lazım. Güçlü meclisi, güvenli ve huzurlu Türkiye'yi oluşturmamız lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uzlaşmayı, birliği getiriyor. Bu sistemle beraber gerçekten siyasi istikrarı da Türkiye yakalamış olacak."

- "Van ihracat kenti olacak"

Ekonomi Bakanı Zeybekci ise bugün Van'da çok önemli toplantılara katıldıklarını, önemli tespitlerde bulunduklarını ifade etti.

Ülkede taş üstüne taş koyanların konuştuğu bir sürecin başlamasıyla ilgili önemli bir toplantı düzenlendiğini vurgulayan Zeybekci, "Van bir ihracat kenti olacak. Bunu göreceksiniz. İhracat rakamlarımız, üretimimiz çok hızlı artıyor. Cazibe Merkezleri Programının ardından Van daha başka bir duruma gelecek." dedi.

- "Son 8 yılda istihdamda büyük artış oldu"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da birlik ve beraberliğin olduğu yerde rahmet ve bereketin de olacağını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Son 8 yılda istihdamda büyük artış oldu. İş yeri açılışı son 8 yılda Van'da yüzde 107 artmış. İhracat son 8 yılda Türkiye'de yüzde 8 artarken Van'da yüzde 99 artmış. Son bir yılda protestolu olan senet Türkiye'de yüzde 22 artarken Van'da yüzde 24 düşmüş. Karşılıksız çek tutarları Türkiye'de artarken Van'da yüzde 36 azalıyor. Çıkıp Türkiye'ye, Vanlıya, 'ver malı al parayı' demeniz lazım. Bundan daha güzel rakam olamaz. Sizin birlik ve beraberliğiniz devam ettikçe Allah'ın bereketi üzerinizden eksik olmayacak."

Konuşmaların ardından Van TSO'nun kurulduğu günden bu yana görev yapan yönetim kurulu ve meclis başkanlarına plaket verildi.

Haber Ara