Dolar

32,2794

Euro

34,7973

Altın

2.408,57

Bist

10.323,97

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-20 13:10:11

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Darbe heveslilerinin millete rağmen hiçbir şeyin olmayacağını görmesi gerekiyor. FETÖ'nün yaptığı bu darbe girişiminin, PKK'ya yardım ve yataklık yapmaktan farkı yok." dedi.

Tüfenkci, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralananları Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı.

Yaralılardan polis memuru Serkan Erdinç ile bir süre sohbet eden Tüfenkci, "Bu ülkenin itibarını zedelemek adına gerek PKK'lı teröristler, gerek bu FETÖ'cü teröristler iş birliği yapmış gibi görünüyor. Bu insanların, mücadele ettiği yer, PKK'ya karşı mücadele eden yerler. Özel Harekat, Emniyet, MİT, özel birlikler gibi tamamen terörle mücadele eden yerleri vuruyorlar. Terörle mücadelede epey bir aşama kaydetmiştik. Şimdi onu sekteye uğratma adına... İnşallah uğramayacak." diye konuştu.

Diğer yaralıların da hikayelerini ve hainlerin cezalandırılması yönündeki taleplerini dinleyen Tüfenkci, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağı sözünü verdi.

- "Hem Suriye'yi, hem Gazze'yi, hem de Mısır'ı yaşadık"

Ziyaretin ardından hastane çıkışında açıklama yapan Tüfenkci, doktorlardan aldığı bilgiye göre, yaralıların durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Darbe girişimini engellemeye çalışanlar için "Bu arkadaşlar gerçekten bu meydanların pehlivanları" ifadesini kullanan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Şehitlerimiz var. Onlara da rahmet diliyoruz. Onlar bu milletin iradesini koruma adına canlarını verdiler. O gece biz hem Suriye'yi, hem Gazze'yi, hem Mısır'ı yaşadık. Öyle bir mücadeleyle topun, tüfeğin karşısında (millet) çelik iradesini ortaya koydu. Bu irade karşısında da o tank ve topların eridiğini gördük. Onun için tüm milletimize teşekkür ediyoruz. Millete rağmen hiçbir şeyin olmayacağını da görmeleri gerekiyor darbe heveslilerinin.

FETÖ'nün yaptığı bu darbe girişiminin, PKK'ya yardım ve yataklık yapmaktan farkı yok. Çünkü o terör örgütüyle mücadele eden bütün güvenlik birimlerimizi teker teker vurdular. Hainlikte sınır tanımadılar. İşte milleti ne hale getirdiklerini şehitlerimizde, yaralılarımızda gördük, meydanlarda gördük."

- "Gereken yapılacak"

Vatan hainlerinin cezasının verilmesi noktasında hiçbir tereddüde düşmeyeceklerini vurgulayan Tüfenkci, adalet ve hukuk çerçevesinde gerekenin yapılacağını ifade etti. Bununla ilgili adli soruşturmanın başladığını ve kısa zamanda neticelendirileceğini dile getiren Tüfenkci, "Bugün Bakanlar Kurulunda alacağımız kararlarla da bunu kamuoyuna duyurmuş olacağız. İnşallah bu mücadelede bir evreyi daha geçmiş olacağız. Bir daha millete rağmen, millete silah doğrultmanın ne demek olduğunu, nelere mal olduğunu hükümet olarak göstermemiz gerektiğine inanıyorum ki bu tür heveslilerin hevesi kursağında kalsın." şeklinde konuştu.

Tüfenkci, bu noktadaki mücadelenin sadece emniyet ve silahlı kuvvetlerle sınırlı kalmadığını belirterek, "Sivil uzantılarıyla ilgili bütün bakanlıklar daha önceden yapmış oldukları hazırlıklarla beraber, tekrar gözden geçirerek gerekli işlemleri yapıyorlar. Yapmaya da devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

FETÖ ile bağlantılı kamu personeline yönelik yaptırımlar uygulandığını kaydeden Tüfenkci, bu kapsamda Bakanlık olarak 184 kişi hakkında işlem yaptıklarını anımsattı.

- Şehit evine taziye ziyareti

Bakan Tüfenkci, hastane ziyaretinin ardından, 15 Temmuz gecesi demokrasi şehidi olan mobilyacı İbrahim Ateş'in evine giderek başsağlığı diledi. Burada şehit yakınlarıyla bir süre sohbet eden Tüfenkci, "Biz şehitlerimize ve emanetlerine sahip çıkacağız. İnsanlar bombaların karşısına adeta meydan okuyarak gitti. Bu milletin çelik gibi iradesinin olduğunun göstergesi. Bu millet o akşam çok bedel ödedi, ama hamdolsun izzetini ve onurunu koruyabildi. Bu önemli bir şey." dedi.

Haber Ara