Dolar

32,5017

Euro

34,9128

Altın

2.437,96

Bist

10.082,77

Gumruk ve Ticaret Bakani Tufenkci:

Gumruk ve Ticaret Bakani Tufenkci:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-19 13:49:19

Gumruk ve Ticaret Bakani Tufenkci:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör saldırılarına ilişkin, "Bütün dünya da şunu bilmeli ki, bu milletin mayasında korkuya veya teröre pes edecek bir anlayış yoktur" dedi.

Sabah saatlerinde Bursa'nın İnegöl ilçesine gelen Tüfenkci'yi, Ümitalan mevkisinde Bursa Malatyalılar Derneği üyeleri karşıladı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Tüfenkci, Ankara'da önceki gün meydana gelen saldırıyı "şiddetle lanetlediklerini" belirterek, "Özellikle bu vahşi saldırı neticesinde, Türkiye'yi Suriye'leştirmeye çalışan, Ortadoğu bataklığının içine çekmeye çalışan terör örgütleri ve onun arkasındaki güçlerden Türkiye hesap sorabilecek ve kendi dinamikleriyle, demokrasi kültürüyle bu zorlukların da üstesinden gelebilecek bir ülkedir" ifadesini kullandı.

Terör saldırısıyla kimlerin kimlerle işbirliği yaptığı, arkalarında hangi ülkelerin, istihbarat örgütlerinin olduğunun yavaş yavaş ortaya çıktığını vurgulayan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"İnşallah birlik ve beraberliğimizi koruyarak, terörün istediği korkuyu yenerek, birbirimize daha çok sevgi ve kardeşlik içinde sarılarak ülkemizin birlik, beraberlik ve istikrarını koruyacağız. Bütün dünya da şunu bilmeli ki, bu milletin mayasında korkuya veya teröre pes edecek bir anlayış yoktur. Biz gerek Kurtuluş Savaşı'nda gerek ondan sonraki tüm terör olaylarında birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza etmiş ve bunlardan daha da güçlenerek çıkmışızdır. Ben tekrar bu terör olayı ve bundan önce terör nedeniyle hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum, yakınlarına sabır niyaz ediyorum."

Tüfenkci, Kobani'de meydana gelen olaylardan sonra Türkiye'ye yoğun bir göç geldiğini belirterek, "Biz bunların bir kısmını kapılardan aldık, bir kısmı da sınır geçişleriyle oldu. Her zaman kapılarda gerçekten çok ciddi ve son teknolojilerle önlem alıyoruz. Zaten yüz tanıma yöntemleriyle, parmak izleriyle, karbonmonoksit testleriyle ve x-ray cihazlarımızla son teknolojiyi kapılarımızda kullanıyoruz. Bundan sonra da tedbirlerimizi daha yoğunlaştıracağız" dedi.

Yarın Öncüpınar'a gideceklerini ifade eden Tüfenkci, "Bu kapımızda gerekli talimatlarımızı ve uygulamalarımızı da bir kez daha kontrolden geçirmiş olacağız. Esasında kapılardan çok sınırlardaki sıkıntılardan dolayı meydana gelen kontrolsüz geçişler var. Ama Türkiye büyük bir ülkedir ve bunun altından kalkabilecek bir yapıdadır" diye konuştu.




Haber Ara