Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Görme engelli taraftarın hayali gerçek oldu

Görme engelli taraftarın hayali gerçek oldu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-07 15:22:45

Görme engelli taraftarın hayali gerçek oldu
Sakarya'nın Ferizli ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli 17 yaşındaki Derya Kader Durdu, taraftarı olduğu Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Lokomotiv Moskova'yla yaptığı maça gitmenin mutluluğunu yaşıyor.

Ferizli Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Ahmet Uçkesen'in girişimiyle Derya Kader'in maça gitme isteğini öğrenen Beşiktaş taraftar grubu Çarşı, engelli taraftarın hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Taraftar grubunun daveti üzerine İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maça götürülen Derya Kader Durdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı mutluluğun tarif edilemez olduğunu söyledi.

Derya Kader, Beşiktaş maçına gideceğini öğrendiğinde çok heyecanlandığını belirterek "Ben hiç maça gitmemiştim. Özellikle tuttuğum takımın maçına gitmek hayalimdi. O gece hiç uyuyamadım, aklımda bir sürü şey vardı. O atmosferi hiç bilmiyordum. Beşiktaş'ın Lokomotiv Moskova maçında tribünde yer alıp o coşkuyu yaşamak çok güzeldi" diye konuştu.

Hayatındaki en güzel günlerden birini yaşadığını anlatan Derya Kader, kendisine Beşiktaş forması ve atkısı da verildiğini, inanılmaz duygularla Sakarya'ya döndüğünü dile getirdi.

Ferizli Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Uçkesen ise taraftar grubunun desteğiyle Derya Kader'i maça götürmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Haber Ara