Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Genelkurmaydan 'terör olayları'

Genelkurmaydan 'terör olayları'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-07 16:58:09

Genelkurmaydan 'terör olayları'
Van'ın Başkale ilçesinde, bir grup terörist tarafından dün Bebleşin Jandarma Karakolu Nizamiyesi önünde bombalı yüklü araç infilak ettirildi, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya eş zamanlı olarak, Hudut Alay Komutanlığına da uzun namlulu silahlarla saldırıldı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurtiçi olaylar" başlığı altında terör saldırılarına yer verildi. Buna göre, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Şırnak'ın Uludere İlçe Jandarma Komutanlığına ve Emniyet Müdürlüğüne eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi, karşılık verilmesi üzerine terörist ateşi kesildi.

Van'ın Başkale ilçesinde bir grup terörist tarafından, Bebleşin Jandarma Karakolu nizamiyesi önünde patlayıcı yüklü bir araç infilak ettirildi. Patlamanın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Patlamadan önce, aracın "Dur" ikazına uymaması üzerine, taktik tekerlekli zırhlı araç ile ateş açılarak lastikleri patlatıldı ve nizamiyeye süratle yaklaşması önlendi.

Bu saldırıya eş zamanlı olarak, bir grup terörist tarafından, dün saat 21.25'te, 6'ncı Hudut Alay Komutanlığına (Albayrak-Van/Başkale) uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Ateşe, derhal karşılık verildi. Saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmedi, bir zırhlı araçta maddi hasar oluştu.

Hakkari Yüksekova'da ise bir grup terörist tarafından, 7. Hudut Alay Komutanlığına Dağlıca Ana Üs Bölgesi'ne ait Pey Tepe Üs Bölgesi'ne silahlı saldırıda bulunuldu. Derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşi kesildi.

Tunceli'de de bir grup terörist tarafından Gökçek Jandarma Karakoluna personel taşıyan helikoptere, karakola inişi esnasında, roketatarla silahlı saldırıda bulunuldu. Olay üzerine, bölgede bulunan iki jandarma karakolundan, teröristlerin muhtemel kaçış istikametleri topçu atışları ile ateş altına alındı. Saldırıda, helikopter isabet almadı, üssüne emniyetli olarak iniş yaptı.

Diyarbakır-Bingöl yolu da bir grup terörist tarafından kesildi. Araçlar durdurularak propaganda yapıldı ve bir sivil kurtarıcı gasbedildi. Şırnak'ta Beytüşşebap-Ayvalık yolu da 6 terörist tarafından, kesilerek, propaganda yapıldı ve bir vatandaşa ait kamyon yakıldı. Bingöl'ün Genç ilçesinde de iki ya da üç kişi oldukları değerlendirilen teröristler tarafından baz istasyonu ateşe verildi.

Haber Ara