Dolar

32,4395

Euro

34,7959

Altın

2.433,01

Bist

10.082,77

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 23:37:42

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Meşruiyetin kaynağının milletimiz olduğuna inanan AK Partimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve temsil ettiği makamın meşruiyetinin tartışmaya açılmasına hiçbir zaman müsaade etmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temsil ettiği makamın meşruiyetinin tartışmaya açılmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

Kılıç, halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ve makamının bir meşruiyet tartışması içine çekilmeye çalışıldığına işaret ederek, böyle bir tartışmaya AK Parti'nin asla izin vermeyeceğini vurguladı.

AK Parti'nin 13 yıl boyunca her zaman milli iradeyi üstün tuttuğunu ve hiçbir vesayeti kabul etmediğini bildiren Kılıç, milli iradenin 2007 ve 2010 referandumları ile pekiştirilmesinin aynı zamanda demokrasi alanında gelinen en üst noktayı gösterdiğini belirtti.

Kılıç, 2010'da yapılan referandumda halkın kendi cumhurbaşkanını seçmeye 'evet' dediğine ve 2014'de de yüzde 52'lik bir oyla AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçtiğine işaret ederek, halkın onu ilk ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak devletin en üst makamında görmek istediğini dile getirdi.

Kılıç, şunları kaydetti:

"13 yıllık süreçte dört genel seçim, üç yerel seçim, iki referandum ve bir cumhurbaşkanlığı seçiminden başarıyla çıkan AK Parti iktidarlarımızda iki cumhurbaşkanı ve üç başbakan görev üstlenmiş, bu dönemlerde bütün vesayetler ortadan kaldırılmıştır. Dolayısıyla halk tarafından seçilen cumhurbaşkanımızın milletiyle buluşması ve milletin içinde olması en tabii ve meşru hakkıdır. Meşruiyetin kaynağının milletimiz olduğuna inanan AK Partimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve temsil ettiği makamın meşruiyetinin tartışmaya açılmasına hiçbir zaman müsaade etmeyecektir."

Haber Ara