Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Gazze'de Kudüs'e destek gösterilerine İsrail'in müdahalesi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra:- 'İsrail askerlerinin sağlık ekiplerini, gazetecileri ve savunmasız sivilleri kasten hedef alması ırkçılığının göstergesidir'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-10 00:00:06

Gazze'de Kudüs'e destek gösterilerine İsrail'in müdahalesi
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için Gazze Şeridi'nde düzenlenen gösterilere müdahalesinde sağlık ekibi, gazeteci ve sivilleri kasten hedef aldığını söyledi.

Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail askerlerinin sağlık ekiplerini, gazetecileri ve savunmasız sivilleri kasten hedef alması ırkçılığının göstergesidir. Bu durum uluslararası hukuk kurallarına da bir tehdittir." ifadelerini kullandı.

Kudra, uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerine, tıbbi ekiplerin ve savunmasız sivillerin korunması için çalışmalarını yoğunlaştırmaları çağrısında bulundu.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Filistin direnişine ait hedeflere dün akşam ve bu sabah düzenlediği 6 hava saldırısında 2 Filistinli şehit olurken, Gazze sınırındaki göstericilere dünden beri yaptığı müdahalelerde de 2 Filistinli şehit olmuş, onlarca Filistinli ise yaralanmıştı.


Haber Ara