Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Gazilerimizin şeref ve kahramanlık günü

19 Eylül Gaziler Günü, Valilik Alanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde resmi törenle kutlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-19 12:31:39

Gazilerimizin şeref ve kahramanlık günü
19 Eylül Gaziler Günü, Valilik Alanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde resmi törenle kutlandı.

Vali Azmi Çelik'in, Valiliğin çelengini sunumuyla başlayan resmi törende, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi'nin çelenkleri Atatürk Anıtı'na konuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ertuğurul Özkütük günün anlamı ve önemini içeren bir konuşma yaptı. Özkütük, 19 Eylül Gaziler Günü'nün vatanın bağımsızlığı uğrunda savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu söyledi. Gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi'nin bağımsız Türk Devleti'nin yolunu açtığını vurgulayan Özkütük, "Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde yürütülen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesi kıvılcımda alev topuna dönüşerek zafere ulaşmıştır. Mustafa Kemal Atatürk millet tarafından 'Gazi' ünvanı verilen ilk askerdir" dedi.

15 Temmuz'da darbe girişimini Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatı ve milletin kahraman evlatları ile önlendiğini vurgulayan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük şunları söyledi:

"İç ve dış terör örgütü vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedirler. Bu hainlerin hedefleri, ülkede karışıklık çıkarmak, Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyeti'ni bölünmüş zayıf bir ülke haline getirmek ve dolayısıyla küresel emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda Sevr'in gerçekleşmesini sağlamaktır. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 'Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir' diyen Atatürk'ün bu sözleri ışığında yüce devletimizden şehitlerimizin hatıralarına ve gazilerimizin her alanda ve her türlü ahde vefa duygusuyla daha fazla sahip çıkılmasını istiyoruz."

Vilayet Alanı'ndaki resmi törenden sonra dernek yöneticileri ve gazi ve aileleri, Vali Azmi Çelik'i makamında ziyaret ettiler.

Haber Ara