Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Gaziantep'teki terör saldırısı

Gaziantep'teki terör saldırısı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-21 14:44:19

Gaziantep'teki terör saldırısı
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Gaziantep'teki terör saldırısını kınayarak, "Tüm Türkiye halklarını da vicdanda, ahlakta ve insanlıkta birleşerek bu alçak saldırılara karşı bir insanlık barikatı olmaya davet ediyorum. Türkiye ve toplumumuz böyle alçak saldırıları hak etmiyor." dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile Gaziantep'e gelen Yüksekdağ, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin Adli Tıp Kurumu morgu önünde bekleyen yakınlarına başsağlığı diledi.

Yüksekdağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu menfur saldırının insanlık ve ahlak sınırını ezip geçen karanlık güçlerce gerçekleştirildiğini ifade etti.

Terör saldırısının DAEŞ tarafından gerçekleştirildiğinin hemen hemen kesin olarak değerlendirildiğini, kendilerinin de bu yöndeki değerlendirmelere katıldığını belirten Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar 50 kardeşimiz yaşamını yitirdi. Vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum ve bu alçak saldırıyı kınıyorum. Tüm öfkemiz ve yüreğimizle kınıyoruz. Tüm Türkiye halklarını da vicdanda, ahlakta ve insanlıkta birleşerek bu alçak saldırılara karşı bir insanlık barikatı olmaya davet ediyorum. Türkiye ve toplumumuz böyle alçak saldırıları hak etmiyor."

Haber Ara