Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

G20 şerpaları ve müsteşarları ortak toplantısı

G20 şerpaları ve müsteşarları ortak toplantısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 12:22:57

G20 şerpaları ve müsteşarları ortak toplantısı
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G20'nin küresel ekonominin güçlü ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulması bakımından çok önemli bir rol oynadığını bildirdi.

Babacan, Bodrum Hilton Otel'de, G20 şerpaları (G20 üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının temsilcileri) ve müsteşarlarının bir araya geldiği toplantıya başkanlık etti. Toplantıda, Türkiye'nin G20 başkanlığının yarıyıl değerlendirmesi de yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Babacan, geçen dönemde açıkladığı taahhütleri yerine getirmesinin, G20'nin itibarı bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Babacan, kadınların ekonomiye daha aktif katılımını teşvik eden, artan eşitsizliklerin üzerine giderek ekonomik büyümenin daha kaliteli hale getirilmesine odaklanan bir yaklaşım sergilenmesinin önemine dikkati çekti. Babacan, G20'nin küresel ekonominin güçlü ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulması bakımından çok önemli bir rol oynadığını bildirdi.

Toplantıda, Türk dönem başkanlığının önceliklerinden olan kapsayıcılık da farklı boyutlarıyla ele alındı. Kapsayıcı büyümenin ülkelerin iç yapısını ilgilendiren eşitsizliklerin giderilmesi, düşük gelirli gelişmekte olan ülkelerle G20 arasında işbirliğinin güçlendirilmesi ve KOBİ'lerin küresel ekonomiye entegre edilmesinin desteklenmesi üzerinde duruldu.

- Türkiye'den "Kadın- 20" önerisi

Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye tarafından kadınların ekonomiye daha fazla katılmaları ve kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla kurulması önerilen Kadın-20 (Women-20) isimli açılım grubuna verdikleri destekten ötürü de G20 üyelerine teşekkür etti.

Babacan ayrıca, yeni kurulan ve KOBİ'lerin uluslararası alanda sesi olmayı amaçlayan Dünya KOBİ Merkezinin önemine de vurgu yaptı.

Başkanlıklarının ilk 6 ayında G20'nin önemli adımlar attığını ve Antalya'da yapılacak Liderler Zirvesi için beklentilerin yükseldiğini ifade eden Babacan, şöyle konuştu:

"Türkiye, G20'nin başkanlığını 1 Aralık 2014 tarihinde üstlendi. 15 ve 16 Kasım 2015 tarihlerinde Antalya'da yapılacak G20 Liderler Zirvesi'nin hazırlık çalışmaları, Türkiye'nin farklı şehirlerinde yapılan toplantılarla yürütülmektedir. Türkiyenin dönem başkanlığının G20 öncelikleri arasında, geçmişte verilen taahhütlerin uygulanması, küresel ölçekte altyapı yatırımlarının artırılması, az gelirli gelişmekte olan ülkeler ile KOBİ'lerin küresel ekonomiye katılmalarının teşvik edilmesi, kadınlar ve gençler gibi dezavantajlı grupların ekonomik büyümeden daha az pay almalarına neden olan eşitsizliklerin giderilmesi gibi konular yer alıyor."

Ali Babacan, toplantıya verilen arada G20 şerpaları ve müsteşarları ile aile fotoğraf çektirdi.

Haber Ara