Dolar

32,3736

Euro

34,7899

Altın

2.398,93

Bist

10.208,65

G20 Liderler Zirvesi

G20 Liderler Zirvesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-15 16:17:39

G20 Liderler Zirvesi
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, G20 için Türkiye'ye gelen mevkidaşlarıyla biraraya geldi.

Anadolu Ajansının ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi için Antalya'da bulunan çeşitli ülkelerin dışişleri bakanları öğle yemeğinde buluştu.

Sinirlioğlu'nun ev sahipliğindeki çalışma yemeğine, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Meksika Dışişleri Bakanı Claudia Ruiz Massieu, Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Zimbabve Dışişleri Bakanı Simbarashe Mumbengegwi, Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ve İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Hugo Swire katıldı.

Belek'teki National Golf Club'ta aile fotoğrafı için poz veren bakanlar, daha sonra yemeğe geçti.

Yemek masasında yan yana oturan ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov bir süre sohbet etti. Konuşmanın ardından Kerry'nin defterine not alması dikkat çekti.

Sinirlioğlu ise yanına oturan Çin Dışişleri Bakanı Wang ile bir süre konuştu. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, yemeğe aile fotoğrafı çekildikten sonra iştirak etti.

Çalışma yemeği basına kapalı olarak devam etti.

Haber Ara