Dolar

32,3547

Euro

34,7715

Altın

2.394,66

Bist

10.208,65

G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-14 21:07:48

G20 Liderler Zirvesi'ne doğru
Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Antalya Eylem Planı'nda uygulamayla ilgili somut ifadeler yer alacak" dedi.

Yılmaz, Anadolu Ajansının ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu, Antalya'nın Belek Turizm Bölgesi'nde düzenlenen G20 toplantıları kapsamında, "B20 Hoş Geldiniz Resepsiyonu"nda iş adamlarına hitap etti.

G20 kapsamında iş adamlarının fikirlerinin oldukça önemsendiğini vurgulayan Yılmaz, "Fikirlerinizin yansımalarını liderlere verilecek B20 bildirisinde göreceksiniz. Her detayı içermeyebilir, ancak ana mesaj ve fikirlerinizin özü orada yer alacak" şeklinde konuştu.

Yılmaz, Antalya Eylem Planı'nda uygulamanın öneminin altını çizdiklerini dile getirerek, "Antalya Eylem Planı'nda uygulama ile ilgili somut ifadeler yer alacak" ifadelerini kullandı.

Eylem planında iş dünyasının beklentilerini detaylıca yansıtıldığını anlatan Yılmaz, "Birçok yapısal reform ve politika önerilerini bu planda görmekten mutluluk duyacaksınız. Çok etkili bir plan olacak" dedi.

Yılmaz ayrıca, G20 dönem başkanlığını gelecek yıl devralacak Çin döneminde de bu politikaların devam edeceğini kaydetti.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Yılmaz, Paris'teki saldırıların G20'nin gündemini değiştirip değiştirmeyeceğine ilişkin soru üzerine, ister istemez güvenlik ve terörle mücadele konularının gündeme geleceğini ancak bunun diğer konuların tartışılmayacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tüm kurumların G20 organizasyonunu çok iyi bir şekilde hazırlayıp yürüttüğünü dile getirdi.

Paris'teki saldırıların iş dünyasını tedirgin edip etmediğine yönelik soru üzerine Hisarcıklıoğlu, güvenliğin birinci öncelikli bir mesele olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, bunun yanı sıra mülteci meselesinin de önemine vurgulayarak, "Bunlar zaten dünya meselesi haline geldi. Terörizm sadece Türkiye'yi değil dünyayı ilgilendiriyor. İnşallah buradan güzel bir sonuç çıkacak" ifadelerini kullandı.

Haber Ara