Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Futbol: UEFA Avrupa Ligi

Futbol: UEFA Avrupa Ligi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-17 22:02:16

Futbol: UEFA Avrupa Ligi
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki ilk maçında Norveç'in Molde takımına 3-1 yenilerek grup mücadelesine kötü bir başlangıç yaptı.

İkinci yarıya durgun başlayan Fenerbahçe, rakibin kanat organizasyonlarında yine savunmada sıkıntılar yaşadı ve 53. dakikada Elyounoussi'nin bu şekilde attığı golle 2-1 geriye düştü. Teknik direktör Vitor Pereira, takımının yenik duruma düşmesinin ardından 58. dakikada orta sahadan Mehmet Topal'ı çıkarıp Fernandao'yu alarak çift forvete döndü. Hücumda tüm konsantrasyonunu kaybeden sarı-lacivertli ekip, savunmada da oyundan düştü ve 65. dakikada Linnes'in golüyle skor Norveç ekibi lehine 3-1'e geldi. Oyun disiplininden kopan ve dağınık bir görüntü veren Fenerbahçe, Elyounoussi'nin 84. dakikada gördüğü kırmızı kartla son bölümleri 10 kişi oynayan rakibinin kontrolü elinde tutmasına engel olamadı ve karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Maçın ikinci yarısına kontrollü başlayan Molde, 53. dakikada iyi yaptığı kanat organizasyonlarını yeniden sonuca çevirmesini bildi ve Hoiland'ın ortasında Elyounoussi'nin kafa golüyle 2-1 üstünlük yakaladı. Linnes'in ceza alanı dışından 65. dakikada attığı golle 3-1 öne geçen Norveç temsilcisi, 84. dakikada Elyounoussi'nin kırmızı kartla bir eksik oynamasına rağmen iyi savunmasını sürdürürek üstünlüğünü korudu ve mücadeleyi 3-1 kazandı.

47. dakikada Moström'in pasında ceza alanı önünde topla buluşan Singh'in plase şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

49. dakikada sağdan ceza alanına giren Şener, son çizgide kaleyi cepheden gören pozisyonda bekleyen Nani'ye topu bıraktı. Ancak bu oyuncu boş pozisyonda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

53. dakikada Hoiland'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde Şener'den önce topa hamle yapan Elyounoussi, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek takımının bir kez daha öne geçmesini sağladı: 1-1.

64. dakikada orta sahada topu kapan Eirik Hestad, Fenerbahçe ceza sahasına indiği anda sağ çaprazda Hoiland'ı gördü. Bu oyuncunun bekletmeden yerden sert şutunda, meşin yuvarlak uzak direğe çarpıp oyun alanına döndü.

65. dakikada Linnes, ceza yayı önünde yerden düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 3-1.

90+2. dakikada Caner'in soldan kullandığı korner atışı sonrası Molde ceza sahası içinde oluşan karambolde, Kadlec ve Ozan ile üst üste şut imkanı bulan Fenerbahçe, savunmayı geçemedi ve karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Haber Ara