Dolar

32,3501

Euro

34,8632

Altın

2.390,45

Bist

10.276,88

Futbol: 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri

Futbol: 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 23:46:36

Futbol: 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri
A Milli Futol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu karşılaşmasında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek play-off etabına kalma yolunda önemli bir galibiyet elde etti.

İkinci yarıda daha açık bir oyun ortaya koyan milli takım, kalesinde pozisyonlar verse de özellikle 60. dakikadan sonra rakip kaleye daha fazla yüklenmeye başladı. Karşılaşmanın 62. dakikasında Selçuk İnan ile penaltıdan bulduğu golle skoru 1-0 yapan milliler, oyunda ağırlığını daha fazla hissettirdi. Hakan Çalhanoğlu ile 79. dakikada bir kez daha topu filelerle buluşturan milliler bu golle rahatladı ve müsabakayı 2-0 üstün tamamladı.

Müsabakada ikinci yarının ilk bölümlerinde Türkiye savunmasındaki boşlukları iyi gören Çek Cumhuriyeti, bulduğu fırsatlardan Dockal ile yararlanamadı. Ardından bir penaltı golüyle geriye düşen ev sahibi ekip, oyundeki dengesini de yitirdi. Türkiye ataklarına direnmekte zorlanmaya başlayan Çek Cumhuriyeti , 79. dakikada da Hakan Calhanoğlu'nun golüne engel olamadı ve müsabakayı bu skorla yenik tamamladı.

53. dakikada ceza sahasına yakın bir noktadan Caner Erkin'in kullandığı taç atışında, Cenk Tosun topu göğsüyle Oğuzhan Özyakup'un önüne bıraktı. Bu oyuncunun sol çaprazdan gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak yandan auta çıktı.

54. dakida Novak'ın soldan yaptığı ortada, ceza sahası içinde Dockal boş durumda topla buluşurken, yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı üsten auta gönderdi.

61. dakikada Caner Erkin'in soldan ceza sahasına ortasında, kale önünde Novak'ın müdahalesi sonrası Serdar Aziz yerde kalırken, hakem Martin Atkinson penaltı noktasını gösterdi.

62. dakikada penaltı atışını kullanan Selçuk İnan, topu ağlara göndererek milli takımı 1-0 öne geçirdi.

70. dakikada Hakan Balta'nın kendi yarı sahasından kullandığı serbest vuruşta, Arda Turan kafayla pasını Volkan Şen'e indirdi. Soldan Çek Cumhuriyeti ceza sahasına giren bu oyuncunun yerden sert şutunda, meşin yuvarlak arka direğin hemen dibinden auta çıktı.

79. dakikada A Milli Takım, Çek Cumhuriyeti karşısında farkı 2'ye çıkardı. Arda'nın soldan uzun ortasında topu arka direkte önünde bulan Hakan Çalhanoğlu, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 0-2.

90+2. dakikada kendi yarı sahasından aldığı topla Çek Cumhuriyeti ceza sahasına kadar giren Oğuzhan Özyakup'un sağ çaprazdan vuruşunda, kaleci Vaclik golü önledi.

Maçın kalan bölümünde gol olmadı ve milli takım bu önemli mücadeleden 2-0 galip ayrılmayı başardı.

Haber Ara