Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Fransa'daki terör saldırısı

Fransa'daki terör saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 12:10:13

Fransa'daki terör saldırısı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fransa'daki terör saldırısını kınayarak, "Terörle mücadele amasız, fakatsız yapılması gereken bir mücadeledir. Bu konuda Türkiye'nin tavrı her zaman açık ve net olmuştur. Günümüzde terör küreselleşti, artık dünyanın hiçbir yeri 'Biz terör konusunda endişe yaşamıyoruz' diyemez. Avrupa'nın, Amerika'nın ve Asya'nın kalbinde hiç tahmin edilmeyen bir zamanda, umulmadık zamanda, dün akşam olduğu gibi maalesef terör olayları meydana gelebilmektedir." dedi.Işık, savunma sanayi ihracat rakamlarının açıklandığı toplantıda sözlerine, Fransa'daki terör saldırısını lanetleyerek başladı. Işık, saldırıda hayatını kaybedenlere taziyelerini sundu, yaralananlara şifa diledi.

Terörün kimden, nereden gelirse gelsin ve gerekçesi ne olursa olsun insanlık suçu olduğunu vurgulayan Işık, "Terörle mücadelede amasız, fakatsız yapılması gereken bir mücadeledir. Bu konuda Türkiye'nin tavrı her zaman açık ve net olmuştur. Günümüzde terör küreselleşti, artık dünyanın hiçbir yeri 'Biz terör konusunda endişe yaşamıyoruz' diyemez. Avrupa'nın, Amerika'nın ve Asya'nın kalbinde hiç tahmin edilmeyen bir zamanda, umulmadık zamanda, dün akşam olduğu gibi maalesef terör olayları meydana gelebilmektedir." diye konuştu.

Fikri Işık, terörle mücadelenin de küreselleşmesi gerektiğine işaret ederek, Türkiye'nin başından bu yana küresel mücadele çağrısı yaptığını ve samimi olarak tüm imkanlarını seferber ettiğini söyledi.

Hiçbir ülke ve kurumun terör örgütleri arasında ayrım yapmaması gerektiğini dile getiren Işık, sadece bir terör örgütüne yönelik mücadelenin terörle mücadelede kesinlikle yeterli olmayacağını belirtti.

Bakan Işık, Asya Güvenlik Zirvesi'nde, Brüksel'deki Savunma Bakanları Toplantısı'nda ve Varşova Zirvesi'nde "Hiç kimse terör örgütleri arasında ayrım yapmasın" konusunun altını çizdiklerini aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu noktada özellikle Batılı dostlarımızın Avrupa Parlamentosu'ndaki terör örgütünün propagandası anlamına gelen sergiyi kesinlikle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bugün DAEŞ küresel bir terör örgütü haline gelmiştir ve DAEŞ'le mücadeleyle ilgili olarak Türkiye, samimi ve etkin bir gayreti ortaya koymaktadır. Önümüzdeki hafta da Washington'da bu konuyla ilgili önemli bir toplantı olacak ve Milli Savunma Bakanı olarak ben ve Dışişleri Bakanımız katılacağız. Orada da bu mücadelenin etkin şekilde yürütülmesiyle ilgili görüşlerimizi ve bundan sonrasıyla ilgili tekliflerimizi paylaşacağız. Şunu da Türkiye olarak bekleme hakkımız var. Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu terör örgütleriyle mücadelede de özellikle Avrupa'nın baştansavmacı, ikircikli yaklaşımda kesinlikle bulunmaması, onları cesaretlendirecek hiçbir adıma müsaade etmemesi gerekiyor Türkiye olarak hiçbir terör örgütüne müsamaha ile yaklaşmıyoruz. Her görüşmemizde ısrarla vurguluyoruz. Sadece PKK'nın terör örgütü olarak kabul edilmesi değil, aynı zamanda PYD'nin, YPG'nin de terör örgütü muamelesi görmesi Türkiye için önemlidir. Bu örgütlerin yarın onların da başına bela olabilecekleri hesabı mutlaka yapmaları gerekiyor."

Fransa halkına başsağlığı dileyen Işık, "Bu eylemlerin bir daha yaşanmaması için her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Haber Ara