Dolar

32,3592

Euro

34,8020

Altın

2.401,52

Bist

10.208,65

Fransa'daki tarım sektörü çalışanlarının protestosu

Fransa'daki tarım sektörü çalışanlarının protestosu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 14:33:55

Fransa'daki tarım sektörü çalışanlarının protestosu
Fransa'da hükümet, tarım işçileri ve hayvan yetiştiricilerinin ülkedeki düşük et fiyatlarını hedef alan gösterilerine karşı yeni eylem planını açıkladı.

Hükümet sözcüsünün bakanlar kurulu toplantısı sonrasında açıkladığı yeni plana göre, hükümet tarım işçileri ve hayvan yetiştiricilerine 24 maddeden oluşan 600 milyon avroluk bir yardım paketi sunacak.

Tarım Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll'ün yaptığı açıklamaya göre, paket, arazi vergisi muafiyeti, gelir vergisi ertelemesi ve vergi iadesini de içeren 600 milyon avro değerinde bir destekle sektör çalışanlarının yükünü azaltmaya çalışılacak.

Ulusal Tarım İşçileri Konfederasyonu (FNSEA) Başkanı Xavier Beuilin ise açıklanan destek paketinin yetersiz olduğunu söyledi. Acil eylem planının açıklanmasının ardından gazetecilere değerlendirmede bulunan Beuilin, acil eylem planının daha kapsamlı olmasını umduklarını ifade etti.

Beuilin, Normandiya bölgesinde sektör çalışanlarının devam ettirdiği yol kapatma eylemlerini sona erdirip erdiremeyeceklerine ise gün içinde karar vereceklerini söyledi.

Göstericiler, hafta başından bu yana Normandiya bölgesinde yaptıkları eylemlerde, şehre giden ana yolları tarım araçlarıyla kapatarak, Tarım Bakanı Stephane Le Foll'ün bölgeye gelmesini, aksi takdirde eylemlerine devam edecekleri tehdidinde bulunmuştu. Le Foll ise devam eden eylemler karşısında dün bölgeye giderek çiftçi sendikalarının temsilcileriyle görüşmüştü.

- "Yerli et tüketin" kampanyası

Hükümet, hafta sonunda et tüketimindeki azalma nedeniyle hayvan yetiştiricilerine destek olmak için "yerli et tüketin" kampanyası başlatmıştı. Ancak çiftçiler başlatılan kampanyayı yetersiz bulurken hükümetten marketlerdeki düşük et fiyatlarına müdahale etmesini istiyor.

Avrupa ülkeleri içinde tarım sektörü gelirlerinin önemli yer tuttuğu Fransa'da, düşük fiyatların yaklaşık 22 bin hayvan yetiştiricisi ve tarım çalışanını doğrudan etkileyeceği tahmin ediliyor.

Haber Ara