Dolar

32,2498

Euro

34,8059

Altın

2.422,92

Bist

10.055,98

Filistinli 4 yolcunun Mısır'da kaçırılması

Filistinli 4 yolcunun Mısır'da kaçırılması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-13 16:32:55

Filistinli 4 yolcunun Mısır'da kaçırılması
Refah Sınır Kapısı yakınlarında toplanan çok sayıda Filistinli, 4 Filistinli yolcunun Mısır'da kaçırılmasını protesto etti.

Kaçırılanlarla Dayanışma Grubu'nun çağrısı üzerine bir araya gelen onlarca Filistinli, kaçırılan 4 Filistinlinin resimlerinin bulunduğu ve üzerinde "Kaçırılanları geri verin" yazılı pankartlar açtı.

Kaçırılanlardan birinin yakını olan Ahmed Ebu Libde, sınır kapısı önünde yaptığı basın açıklamasında olaydan Mısır makamlarını sorumlu tutarak, "Mısır güvenlik güçleri sınır kapısından onları geri gönderebilir ya da gözaltına alabilirdi" dedi.

Libde, kaçırma eyleminin Mısır topraklarında gerçekleşmesi nedeniyle olayın sorumlularının bulunması ve kaçırılanların sağ salim evlerine dönmesinden de Mısır makamlarının sorumlu olduğunu kaydetti.

Hamas'a yakınlığıyla bilinen Ahrar Hareketi Genel Sekreteri Halid Ebu Hilal ise eylemin iç yüzünün ortaya çıkarılması ve kaçırılanların serbest bırakılmasıyla ilgili Mısır tarafından hiç bir hareketlilik görmediklerini söyledi.

- "Hiçbir kurumdan açıklama yapılmadı"

Hilal, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a hitaben "Filistin yönetimine artık sessiz kalmayın diyoruz. Bu sessizliği komplo olarak görüyor ve hiç bir şekilde açıklamasını yapamıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaçırılanlardan Yasir Zennun'un kız kardeşi Fatma Zennun ise olayın üzerinden 26 gün geçmesine rağmen kaçırılanlardan haber alamadıklarını belirterek, "Şu ana kadar resmi hiçbir kurumdan açıklama yapılmadı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Abbas'ı kaçırılanların serbest bırakılması ve her şeyden önce de hayatta olup olmadıklarının açıklanması ve eylemi gerçekleştirenlerin bulunması için çalışmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'ndan Kahire Havalimanı'na giden bir yolcu otobüsü, 19 Ağustos'ta ateş açılarak durdurulmuş ve otobüsteki 4 Filistinli genç kaçırılmıştı.

Haber Ara