Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Filipinler'de çocuk işçilerin hayatı tehlike altında

Filipinler'de çocuk işçilerin hayatı tehlike altında

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-30 16:40:00

Filipinler'de çocuk işçilerin hayatı tehlike altında
Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü Filipinler'deki binlerce çocuk işçinin kahir ekseriyetinin çok kötü şartlarda çalıştığını bildirdi.

Örgüt 39 sayfalık raporunda, ülkedeki altın madenlerinde bazıları sadece 9 yaşında olan çok sayıda çocuk işçinin ilkel koşullarda çalıştırıldığını ve altın madenlerinde kullanılan cıva sebebiyle çalışanların ciddi sağlık sorunları ile karşılaştıklarını açıkladı.

Raporda Filipinler hükümetine çocukların madenlerde çalıştırılmasını sonlandırma taahhüdünü yerine getirmesi çağrısı yaptı

İnsan Hakları İzleme Örgütü Çocuk Hakları Koordinatörü Juliane Kippenberg, "Filipinli çocuk işçiler kaçak madenlerde çok kötü şartlarda çalışıyor. Filipin hükümeti çocuk işçiliğini yasaklamasına karşın bunun uygulanması konusunda gerekli hassasiyeti göstermiyor" dedi.

Filipinler Çalışma Bakanı Rosalinda Baldoz, "Hükümet çocukları zorla çalıştıran işletmelere yönelik yasal işlemleri başlattı" dedi.

Filipinler'de 2011 yılına ait istatistiklerde 5,5 milyon çocuk işçiden 3 milyonunun uzun süre ve tehlikeli koşullarda çalıştığı açıklanmıştı.

Dünyada yaklaşık 170 milyon çocuk işçi bulunduğu tahmin ediliyor.

VİDEO HABER

Kürtçe bilmeyen DEM Parti'liler Erbil Valisi ile tercüman eşliğinde görüştü

Haber Ara