Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

FIFA'dan yeni sorusturma

FIFA'dan yeni sorusturma

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-24 18:59:43

FIFA'dan yeni sorusturma
Eski FIFA İcra Kurulu üyesi Luis Bedoya ve eski Güney Amerika Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Sergio Jadue hakkında soruşturma başlatıldı.

FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, FIFA Etik Kurulu Yargı Komisyonu'nun Bedoya ve Jadue hakkında soruşturma açtığı ifade edildi.

Açıklamada, mahremiyet ve masumiyet karinesi doğrultusunda soruşturmayla ilgili detay vermekten kaçınıldığı belirtildi.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, eski UEFA Başkanı Michel Platini'nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu. Soruşturmadaki suçlamalar arasında Blatter'in, Platini'ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği iddiası da bulunuyor. Soruşturma kapsamında Platini ve Blatter, sekizer yıl futboldan men cezası almıştı.

FIFA'daki başkanlık seçimi 26 Şubat Cuma günü Zürih'te yapılacak.

Haber Ara