Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'2. Su ve Cevre Odulleri' toreni

'2. Su ve Cevre Odulleri' toreni

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-24 19:00:08

'2. Su ve Cevre Odulleri' toreni
Hayat İçin Su Derneği (HAYSU) ile Uluslararası Girişimciler İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (UGİSAD) tarafından "Su ve Çevre Ödülleri" verildi.

Ankara'da bir otelde düzenlenen törende, yerel yönetimlerin su ile çevre alanlarındaki yatırımları ve büyükşehir, il, ilçe belediyeleri ile su idarelerinin ayrı ayrı kategorilerde değerlendirildiği "Su ve Çevre Ödülleri" sahiplerini buldu.

HAYSU Yönetim Kurulu Başkanı Melih Furkan Yapalak, yaptığı konuşmada, suyun verimli kullanılması, kaynakların korunması, yönetilmesi ve bu konuda stratejiler geliştirilmesinin ülke için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Sınırlı kaynakları verimli kullanmak ve bunlardan tüm canlıların faydalanabilmesini sağlamak noktasında kendilerine önemli görevler düştüğüne işaret eden Yapalak, HAYSU'nun tabiatın korunması ve farkındalığın güçlendirilmesi, yaşam kalitesinin artırılması, her türlü öğrenme, gelişme sürecinin desteklenmesi için eğitimler, etkinlikler düzenlediğini, görsel, işitsel ve yazılı yayınlar hazırladığını belirtti.

Türkiye'nin su zengini olmadığına dikkati çeken Yapalak, "Suyun verimli kullanılması, yönetilmesi ve bilincin sağlanması için kuraklığı, kötü senaryoları beklemeyeceğiz. Bu ödüllerle, yerel yönetimlerin suyu verimli kullanması, sağlıklı dağıtımı ve su farkındalığının kazandırılması noktasında çalışmaları izlemeyi, teşvik etmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmaların geliştirilmesine, uygulanmasına, sürdürülmesine ve su kültürünün oluşturulmasına destek oluyoruz" diye konuştu.

UGİSAD Başkanı Demirhan Daştan ise Orman ve Su İşleri ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler ve sular idarelerinin yaptığı yatırımları, üniversitelerin Ar-Ge çalışmalarını daha ileriye taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

Önemli yaşam kaynaklarının temiz ve verimli kullanılması, bilimsel araştırmalar ile teknolojiden faydalanılarak yenilenebilir ve sürdürülebilir çalışmalar gerçekleştirilmesiyle gelecek nesillere daha kaliteli ve yaşanılabilir ülke bırakılabileceğini vurgulayan Daştan, "Yeni Türkiye'de suya, çevreye, doğaya, tabiatın korunmasına yönelik yapılan yatırımlarla beraber ekonomik, sosyal, sağlık ve bilim alanlarında birçok gelişmeler yaşanıyor. Sosyal donatı alanları yeterli olan sürdürülebilir şehirler oluşturmak, gelecek nesillere karşı en büyük sorumluluğumuzdur" ifadelerini kullandı.

- "En Vizyoner Belediye Başkanı" ödülü Gökçek'in

HAYSU tanıtım filmi gösteriminin ardından, ödül alan kurum ve kuruluşlar açıklandı.

Törende, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı "Çevre Verimliliği Yönetimi", Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise "Su Kaynakları Yönetimi" ödülüne layık görüldü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek "En Vizyoner Belediye Başkanı" ödülünü almaya hak kazanırken, "En Çok Altyapı Yapan Büyükşehir Belediyesi" ödülü Manisa Büyükşehir Belediyesinin oldu.

"En İyi Su Kaynakları Islahı" ödülü Eskişehir, "En İyi Atık Yönetimi" ödülü Gaziantep, "Çevreye En Çok Yatırım Yapan Belediye" ödülü Kocaeli, "En İyi Geri Dönüşüm Yönetimine Sahip Belediye" ödülü Ordu, "En İyi Çevre Kaynakları Yönetimi" ödülü İstanbul Büyükşehir belediyelerine verildi.

"En Çok Arıtma Tesisi Yapan İdare" ödülüne Manisa, "En Hızlı Gelişen Sular İdaresi" ödülüne Malatya, "En İyi Su Yönetimine Sahip İdare" ödülüne Bursa, "En İyi Atık Yönetimine Sahip İdare" ödülüne İzmir, "En İyi Bilişim Altyapısına Sahip İdare" ödülüne de Ankara Büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idareleri layık görüldü.

Ödüle hak kazanan il belediyeleri Çankırı, Kırşehir ve Rize, ilçe belediyeleri ise Şanlıurfa Eyyübiye, Karabük Safranbolu ile Ankara Pursaklar oldu.

Haber Ara