Dolar

32,3592

Euro

34,8020

Altın

2.401,52

Bist

10.208,65

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 16:05:21

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini kınadı.

Sendikanın Üsküdar'daki merkezi önünde bir araya gelen Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile İstanbul'daki diğer şube yetkilileri ve sendikaya bağlı üyeler FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar burada ortak bildiriyi okudu.

Yaşar, darbeye karşı olan tepkilerini bir kez daha dile getirmek üzere toplandıklarını belirterek, "Ülkemiz 15 Temmuz 2016 gecesi tarihinin en karanlık saatlerini yaşamış, millet iradesine ve demokrasimize karşı kanlı bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Öyle ki milletin meclisi bombalanmış, bazı devlet binalarına saldırı düzenlenmiş ve darbeye karşı sokağa çıkan halkımızın üzerine ateş açılmıştır. Demokrasiye ve ülkesine sahip çıkan çok sayıda vatandaşımız ve güvenlik mensubumuz şehit olmuştur." ifadesinde bulundu.

Şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileyen Yaşar, şöyle devam etti.

"Sadece halkına düşman kişilerin planlayabileceği bu darbe girişimini lanetliyor, sorumluların evrensel hukuk kuralları çerçevesinde en ağır cezalara çarptırılmaları gerektiğini düşünüyoruz. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar, FETÖ denilen oluşum tarafından tezgahlanan açık bir terör saldırısıdır ve en başta milletimizin iradesine, ülkemizdeki demokratik sisteme karşı gerçekleştirilmiştir. Sendikalar olarak darbelere karşı memlekete ve demokrasiye sahip çıktığımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Ülkemizde milletin iradesine karşı bu kirli oyunları tezgahlayanlar karşılarında en başta sendikaları bulacaklardır."

Yaşar, FETÖ ve aynı niyetteki başka oluşumlara karşı amansız bir mücadele verilmesi ve benzer bir girişime meydan vermeyecek şekilde gerekli bütün önlemlerin alınması gerektiğini dile getirerek, hukukun üstünlüğü ve insan haklarını merkeze alan demokratik bir düzene her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Birlik ve beraberlik içerisinde, çalışanların işine, haklarına ve memleketine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Yaşar, "Yerlisiyle yabancısıyla işverenler üretime ve yatırıma devam etmelidir. Toplumun tüm kesimleri demokrasi düşmanı bu ve benzeri darbe girişimlerinin bir kez daha yaşanmaması için el birliğiyle hareket etmeli ve üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen darbecilere karşı demokrasiyi ve milletin iradesini savunurken hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize minnet borcumuzu dile getiriyor, şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Adeta 2. Kurtuluş Savaşı'nı veren bu millet, kahraman şehitlerimizi unutmayacak, onları ilelebet saygıyla yad edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Basın açıklamasının ardından FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dualar edildi, katılımcılara helva dağıtıldı.

Haber Ara