Dolar

32,4074

Euro

34,7498

Altın

2.429,36

Bist

10.082,77

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-31 05:29:40

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Burdur'da vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, darbe girişimine tepki gösterdi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, tüm Türkiye'de olduğu gibi 15 Temmuz gecesi Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte olduklarını söyledi.

Halkın darbeye karşı yüreğini, imanını ve gövdesini ortaya koyduğunu belirten Yılmaz, "Böylece darbeyi püskürttük. Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli üniformasını giymeyi hak etmeyen o hainler ilk günden cezasını görmüş oldu." dedi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde yüksek lisans yapan 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara da 15 Temmuz gecesinden bu yana sokaklarda olduğunu ifade ederek, altın kemeri aldıktan sonra da meydanları bırakmadığını anlattı.

Kara, "15 Temmuz gecesi halkın gücü tankın gücüne galip gelmiştir. Biz er meydanının yiğitleri olarak gerekirse sabahlara kadar güreş tutarız ama mevzu vatan olduğunda o tankın ve topun karşısında vücudumuzu siper ederiz." diye konuştu.

Programa, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, başpehlivanlar Serhat Balcı, Salih Erinç, Abdullah Güngör ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Ara