Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-24 01:22:15

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "Yanıbaşımızda Suriye'de terörle mücadele verilsin diye hepinizin cebinizden, tırnağınızdan ayırarak verdiğiniz vergilerle alınan mermiler, F-16'lar bu ülkenin yiğit evlatlarına karşı kullanıldı. Bu ihaneti tarih asla unutmayacak." dedi.

Demokrasi Meydanı'nda devam eden "Demokrasi nöbeti"ne katılarak halka hitap eden Gül, Türkiye'nin darbe girişimine tanık olduğunu ve hiç tereddüt etmeden vatandaşların sokaklara çıktığını söyledi.

Bu girişim bir İstiklal Savaşı, ikinci Kurtuluş Savaşı olduğunu ifade eden Abdülhamit Gül, "Nasıl dedemiz Şahinbey, Şehitkamil bu ülkeyi, bu şehri işgal etmek isteyenlere karşı mücadele ettiyse, bu bayrağımızı korumak için 15 Temmuz'da da siz sokaklara çıktınız. Çünkü bizleri birleştiren temel değerlerimiz var. Kırmızısını şehidimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız bizi birleştiriyor. İşte bu bayrağımız için, demokrasi için, seçilmiş milletin iradesine sahip çıkmak için sokağa çıktık. Biz Türkiye için sokağa çıktık." diye konuştu.

"Bizim bu hain FETÖ terör örgütünün yaptığı gibi gidecek Yunanistan ya da Pensilvanyamız yok" diyen Gül, şöyle devam etti:

"Biz burada doğduk, burada öleceğiz. Ay yıldızlı bayrağımızdan başka bayrak tanımıyoruz. Biz Türkiye'den başka bir ülke tanımıyoruz. Bu vatan, bizim vatanımız. Onlar başka vatanların satılmış uşakları olabilir ama bizim başka Türkiyemiz yok. Türkiye'yi Suriyelileştirmek isteyenler var. Üst akılla Türkiye'yi dizayn etmeye çalışanlar var ama biz onların sandıkları gibi bu işe pabuç bırakmayız. Bizim dedemiz belli, atamız belli. Bizler Fatih Sultan Mehmed'in, Yavuz'un torunlarıyız. Elimizin tersiyle Osmanlı tokadı vuracağız, vurduk da. Sizler vurdunuz."

Ülke adına, demokrasi adına hep beraber acı bir gece yaşandığını hatırlatan Abdülhamit Gül, "Bu hainler öyle bir takiye yapmışlar ki Türkiye'nin en mahrem yerlerine nüfuz etmişler. Yanıbaşımızda Suriye'de terörle mücadele verilsin diye hepinizin cebinizden, tırnağınızdan ayırarak verdiğiniz vergilerle alınan mermiler, F-16'lar bu ülkenin yiğit evlatlarına karşı kullanıldı. Bu ihaneti tarih asla unutmayacak. Bu üniformaya saklanmış bu teröristleri yargının karşısına çıkarıyoruz. Asla Mehmetçik'i, Türk Silahlı Kuvvetlerini bu hainlerle bir tutamayız. Mehmetçik bizim gözbebeğimizdir ama bu hainler yargı önünde hesap verecektir." şeklinde konuştu.

Gül, demokrasi nöbetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'dur' diyene kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Haber Ara