Dolar

32,4309

Euro

34,7557

Altın

2.432,74

Bist

10.082,77

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-21 16:31:33

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği (Balkanişbirilği) Başkanı Ali Sait Adiloğlu, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, "Bunlar, yıllardır İslam'a sancaktarlık eden, tüm Balkanlara, Avrupa'ya, 3 kıtaya hükmedip İslam'ı götüren bir ecdadın torunları olamaz." dedi.

Adiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Balkan ülkelerinin darbe girişimine karşı olduğunu, bu konuda pek çok mesaj geldiğini söyledi.

Türkiye'deki demokrasi nöbetlerinin Balkan ülkelerinin kentlerinde de düzenlendiğini vurgulayan Adiloğlu, "Balkan ülkelerindeki sivil toplum kuruluşları, darbe girişimini kınayan mesajlar yayımladı. Tüm Balkan ülkeleri bu girişimin karşısındadır. Mevcut hükümetimizin ve milli iradenin seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındadır." diye konuştu.

Adiloğlu, darbe girişiminde bulunanların ülkenin bireyleri olamayacağını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bunlar, yıllardır İslam'a sancaktarlık eden, tüm Balkanlara, Avrupa'ya, 3 kıtaya hükmedip İslam'ı götüren bir ecdadın torunları olamaz. Bunlar, isyana davet edenlere 'Ben Türk milletine, Türk askerine silah doğrultamam' diyen üstat Bediüzzaman'ın talebesi olamaz. Milletin iradesi ile seçilen Cumhurbaşkanının canına kast etmekle hareket eden kişiler, hele Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hiç olamaz. Olsa olsa emirleri Pensilvanya'dan alan Amerikan uşağı, din tüccarı vatan haini menfaatperest uşaklarıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve seçilmiş hükümetinin yıllardır Balkanlara ekonomik kültürel ve sosyal ve insani yardımlar unutulamaz."

Haber Ara