Dolar

32,2655

Euro

34,7601

Altın

2.402,25

Bist

10.296,52

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-21 02:49:25

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Antalya'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Kur'an-ı Kerim okunması ve mehter takımının gösterisinin ardından şükür namazı kıldı.

Vali Münir Karaloğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'de meydanları dolduran vatandaşlarla onur duyduklarını söyledi.

Antalya'da demokrasi nöbetinin aralıksız sürdüğünü belirten Karaloğlu, "Artık hainler, alçaklar, bu milletin seçtiklerini o hainlere vermeyeceğini bilmesi gerekir. Bunu Türkiye gösterdi. Bunu Antalya gösterdi. Hepinize bu nöbete katıldığınız için teşekkür ederim." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise meydanı dolduran vatandaşlara teşekkür ederek, 15 Temmuz'un demokrasi bayramı olarak hatırlanacağını vurguladı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Antalya basının da demokrasi nöbetinde olduğunu anlatarak, "Ülkemizin, milletimizin bölünmez bütünlüğüne kastedenlere karşı durmak boynumuzun borcudur." dedi.

Etkinlikte, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer hazır bulundu.

- HUDER Antalya Şubesinden basın açıklaması

Destek için Cumhuriyet Meydanı'na gelen Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Antalya Şubesi üyeleri de basın açıklaması yaptı.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan HUDER Antalya Şube Başkanı Ertan Kara, hukukun ve demokrasinin önündeki en büyük engellerden biri olan darbe girişimine milletin kendisini siper ettiğini dile getirdi.

Şer odaklarına gereken cevabın verildiğini anlatan Kara, "Hukukun üstünlüğüne karşı çıkan, gazi meclisimizi, milletin külliyesini ve devletin kurumlarını bombalayan bu vatan hainlerinin her zaman karşısında durmaya ve demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kumluca ilçesinde, vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Haber Ara