Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-17 18:03:46

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Türk Hukukçu Kadınlar Derneği̇, nereden geli̇rse gelsi̇n ki̇me karşı yapılırsa yapılsın darbeleri̇n her türlüsüne karşı olduklarını bildirdi.
Türk Hukukçu Kadınlar Derneği'nden yapılan açıklamada, Atatürk ilke ve devrimlerine, demokrasiye, milli egemenliğe dayalı parlamenter sisteme, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile belirlenen anayasal sisteme, laik-demokratik Cumhuriyete sonuna kadar bağlı ve nereden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında olunduğu belirtildi.
Açıklamada, ülke içi ve ülke dışındaki tüm sorunların meşru hukuki zeminlerde, siyasi mücadele ve demokratik seçimler yoluyla gerçekleşeceğine dair sonsuz inanç içinde olunduğu vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:"Hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, bağımsız yargı ve vazgeçilmez temel insan hak ve özgürlükleri açısından darbe girişimine karşı durmak ne kadar önemli ve zaruri ise, bu mücadeleyi yaparken temel insan hak ve özgürlüklerinin de ihlal edilmemesi gereklidir. Aksi takdirde sokağa dökülen vatandaşların karşı karşıya kalması şu günlerde çok fazla ihtiyacımız olan toplumsal barışın tehdit edilmesi sonucuna yol açabilecektir. Sonuç olarak, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' şiarından hareketle, bütün sorunların demokratik kurallar çerçevesinde, evrensel insan hakları ihlal edilmeden çözülmesi gerektiğini kamuoyu adına saygı ile duyururuz."

Haber Ara