Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-19 18:33:34

FETÖ'nün darbe girişimi
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve darbeye teşebbüs edilen gece Vatan Caddesi'nde bir tankın üzerinde üniformayla görüntüleri ortaya çıkan eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı, hakkındaki suçlamaları reddetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında savcılıkça ifadesi alınan ve tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Aynacı, hakimlik sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

- "Tam teçhizat müdüriyete gelmemiz söylendi"

Darbe günü kendisine mesaj geldiğini ve bütün teçhizatlarıyla emniyet müdürlüğüne çağrıldığını öne süren Aynacı, "Ben personel evinde 4. sınıf müdürüm. Pasif bir görevdeyim. Saat 22.00 gibi mesaj geldi. Tam teçhizat müdüriyete gelmemiz istendi. Ben de yakındım, anıt girişinde bizim memurlarımız vardı, ne olduğunu sordum. Asker polis arasında karmaşa olduğunu söylediler." dedi.

Aynacı, askerlerin kendisinden silahını istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Askerler silahımı teslim etmemi istediler, ben de kabul etmedim. Başlarındaki genç komutanla konuştum. Amaçları ne ise yanlış olduğunu söyledim, en öndeki aracın üstündeki askere yanına geleceğimi ve konuşacağımızı söyledim. Buradan kışlalarına dönmelerini söyledim. Ateş etti. Ben de aşağı atladım, silah sesleri artınca ben de kendimi zırhlardan birine attım.

-"Arabuluculuk yaptım"

Darbe girişiminin yaşandığı gün üzerinde polis üniforması olduğunu söyleyen Aynacı, hakimlik sorgusunda şu ifadeleri kullandı:

"Orada bir üsteğmen vardı, onlara gitmelerini söyledim. Ben sadece arabuluculuk yaptım, benim üzerimde polis üniforması vardı. İş çığırından çıktı. Bir asker G3 ile ateş etti, memur gelmesini bekliyorduk ancak kimse gelmedi, en son bir komiser geldi. Benim o anda darbe olacağı aklıma bile gelmemiştir. 5 bin polisin çalıştığı yere 4 araçla darbe yapılması mümkün olmadığından benim de aklıma öyle bir şey gelmedi. Ben birkaç müdürle şahsi problem yaşadığım için pasif göreve alındım. Benim hakkımdaki haberler şehir efsanesine döndü. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Haber Ara