Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Fas'ın kuzeyindeki toplumsal gerginlik

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-12 13:07:51

Fas'ın kuzeyindeki toplumsal gerginlik
Fas'ın kuzeyinde aylardır devam eden gösterilerde tutuklanan gazetecilerden Hamid el-Mehdavi'nin hapis cezasının bir yıla çıkarıldığı bildirildi.

Gösteriler sırasında gözaltına alınanların avukatlarından Abdussadık el-Buştavi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, El-Huseyma kentinde bugün görülen duruşmada "Bedil İnfo" haber sitesinde haber müdürü olarak çalışan Mehdavi için verilen 3 aylık hapis cezasının bir yıla yükseltildiğini belirtti.

Gazeteci Mehdavi hakkında "Kamuya açık alanda slogan atmak ve halkı yaptığı konuşmalarla suça teşvik etmek" suçlamasıyla 25 Temmuz'da 3 ay hapis cezası ve 20 bin Fas dirhemi (2 bin dolar) para cezası verilmişti.

Fas'ın kuzeyindeki El-Huseyma kentinde Ekim 2016'da bir balıkçının polisin el koyduğu balıklarını çöp kamyonundan almaya çalışırken presleme haznesinde sıkışarak ölmesinin ardından çok sayıda gösteri düzenlenmişti. Bölgesel kalkınma için söz verilen projelerin hayata geçirilmediği gerekçesiyle gösteriler mayısta yeniden başlamıştı.

Resmi açıklamalara göre, mayıs ayından bu yana devam eden gösterilerde 250'nin üzerinde eylemci gözaltına alınarak haklarında hukuki işlem yapıldı.

Haber Ara