Dolar

32,3833

Euro

34,7878

Altın

2.398,30

Bist

10.208,65

ETÜ'de yeni akademik yıl başladı

ETÜ'de yeni akademik yıl başladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 18:09:26

ETÜ'de yeni akademik yıl başladı
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, üniversite öğrencilerine çatışma ortamlarından uzak durmaları uyarısında bulunarak, "Sakın ola genç arkadaşlarımız kendi kendine polisliğe, jandarmalığa kalkışmasınlar. Devletin polisi var, jandarması var, siz kendinizi geliştirmeye eğitiminize, öğreniminize bakın" dedi.

Erzurum Teknik Üniversitesinde (ETÜ) 2015-2016 akademik yılı açılışı, ETÜ Merkezi Derslikler Konferans Salonunda, Erzurum Valisi Altıparmak'ın da katılımıyla yapıldı.

Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini sundu.

Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini ancak daha önce bunun 12 Eylül döneminde olduğu gibi çok daha ağırlarının milletin basireti ve sağduyusuyla atlatıldığını ifade eden Altıparmak, bu dönemin de aynı şekilde atlatılacağından herkesin emin olmasını istedi.

Altıparmak, 12 Eylül askeri darbesi öncesi yaşanan, sağ sol çatışmalarına değinerek, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Sakın ola genç arkadaşlarımız kendi kendine polisliğe, jandarmalığa kalkışmasınlar. Devletin polisi var, jandarması var, siz kendinizi geliştirmeye eğitiminize, öğreniminize bakın. Zira 12 Eylül öncesinde kaybettiğimiz gençler, gerek sağdan, gerek soldan en cevval, en dinamik, topluma yön verecek lider tipli gençlerdi. Eğer bugün onlar olsaydı toplum eğitimde, bilimde, sağlıkta, siyasette, çok daha farklı bir yerde olurdu."

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı da üniversitenin 172 akademik, 192 idari personel ve 2 bin 765 öğrenciye sahip bulunduğunu belirterek, üniversitelerinin seçkin bir yükseköğrenim kurumu olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Üniversiteye en yüksek LYS puanı ile bu yıl kayıt yaptıran 4 öğrenciye başarı belgelerinin verildiği akademik yıl açılışında ilk dersi ise Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üstün Dökmen verdi.

Törene, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de katıldı.

Haber Ara