Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'Etnospor Kültür Festivali' sona erdi

Etnospor Kültür Festivali'nin kapanış töreni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-14 20:48:51

'Etnospor Kültür Festivali' sona erdi
Etnospor Kültür Festivali'nin kapanış töreni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Etnospor Kültür festivali bugün sona erdi. Etkinlikte dereceye giren sporcular için bir ödül töreni düzenlendi. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanvekili ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Bakan Müezzinoğlu, mazisine sahip çıkamayanların ati hayalleri olmayacağını belirterek, "Mazisi olmayan ya da mazisine sahip çıkamayanların ati hayalleri olamaz. Biz büyük bir milletin ve medeniyetin mensuplarıyız. Dolayısıyla tarihi geçmişimize büyük millet olmanın dünyaya büyük medeniyet sunmanın bütün özelliklerini sunabilmiş ve bun anlamda kendisine ait değerler üretebilmiş bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu anlamda kendi küllerinden yeniden doğan bir süreci başlatabilmiş durumdayız. Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun şahsında ekibine teşekkür ediyorum. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi olarak 14 Ağustos 2001'de o gün kurucu genel başkanı siyasi liderimiz bugün Cumhurun Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan siyaset felsefesini dünya kamuoyuna ve Türk milletine sunarken AK Parti milletin ortak değerleriyle siyaset yapacaktır. Milletin ortak hayallerinin ve umutlarının öncülüğünü yapacaktır. Milletin medeniyet yolculuğunun liderliğini yapacaktır demişti. 15 yıl sonra geldiğimiz nokta milletin değerlerine sahip çıkarak milletin medeniyet zenginliklerini yeniden millete göstererek ve yaşatarak kat ettiğimiz önemli mesafeler var. Çocuklarımız, gençlerimiz, yetişkinlerimiz bizim medeniyetimize ait bize ait ama bir kısmının nerede adını dair unuttuğumuz geleneksel kültürel etkinliklerimiz veya spor dallarımız bugün çocuklarımızın önüne fiilen uygulanabilecek noktaya taşındı" dedi.

Konuşmaların arından bakan Müeezinoğlu'na geleneksel Ok takımı ve mangala hediye edildi. Öte yandan Han otağı temsili hanı Kasımbek bakan Müezzinoğlu'na hediye ettiği kaftanı giydirdi.

Haber Ara