Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Eskişehir merkezli 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu

Eskişehir merkezli 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 21:51:11

Eskişehir merkezli 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu
Eskişehir merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, "Eskişehir il imamı, il imam yardımcısı, eyalet ve bölge imamları"nın da aralarında bulunduğu 9 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca Eskişehir merkezli olmak üzere İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa ve Tokat'ta yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüpheliden, Mehmet M, Mustafa A, Mehmet H, Okan B, Gürol D, Selim K, Kemal T, Metin K. ile Rıdvan P, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemlerin ardından adliyeye getirildi.

Söz konusu şüphelilerden, Eskişehir il imamı olduğu iddia edilen Mehmet M. tutuklandı. Diğer 8 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Önceki gün, "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak ve yardım etmek, silahlı terör örgütünün faaliyeti kapsamında özel belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu ve Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Dün, adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 12'si serbest bırakılmış, eski Dernekler İl Müdürü Adem K, kuyumcu Yalçın E, Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Ç. ile üniversite öğrencisi İsmail O. tutuklanmıştı.

Haber Ara