Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Eskişehir'in 'Tarihi Bacaları' enerji verimliliğinin de simgesi oluyor

Eskişehir'in simgesi tarihi bacalar ortaklaşa gerçekleştirilen projeyle ilk kez aydınlatıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 10:18:54

Eskişehir'in 'Tarihi Bacaları' enerji verimliliğinin de simgesi oluyor
Eskişehir'in simgesi tarihi bacalar ortaklaşa gerçekleştirilen projeyle ilk kez aydınlatıldı.

Tarihi Bacalar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farkındalık oluşturmak amacıyla sadece bugüne özel mor renkle aydınlanacak. Projeyle birlikte Türkiye'de enerji verimliliği konusunda örnek ve önemli bir adım atılmış oldu. ECE Türkiye, Tepebaşı Belediyesi ve Philips aydınlatma firması iş birliğinde gerçekleştirilen ve Eskişehir'in simgelerinden sayılan Espark Alışveriş Merkezi'nin giriş kapılarındaki tarihi bacaların aydınlatma çalışması tamamlandı. Espark AVM önünde gerçekleştirilen törene, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Espark AVM Müdürü Gökay ve aydınlatma firması yöneticileri katıldı.

"Sürdürülebilir Enerji Projesi Espark önündeki tarihi bacalardan başladı"

ECE Türkiye tarafından yönetilmekte olan Espark AVM'nin de destek verdiği proje, Tepebaşı Belediyesi tarafından "Avrupa Birliği Horizon 2020 - Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı" kapsamında geliştirildi. Espark AVM giriş kapılarında yer alan, şehrin en önemli simgelerinden olan eski tuğla fabrikasına ait tarihi bacaların ışıklandırılması, bu kapsamlı projenin başlangıç noktası olarak seçildi.

Tarihi bacaların ilk kez aydınlatılarak Eskişehirlilerin beğenisine sunulduğu tanıtım toplantısında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, "Bu projenin ana teması sürdürülebilir enerjiyi kent adına kullanabilmektir. Bu bacalar kentimizin hem kimliğidir hem de belleğidir. Her ikisini birden teşkil eder. Çünkü Tepebaşı bölgesi tuğla, kiremit sektörünün ana vatanıdır. Bu aydınlatma yapılırken enerji tasarrufları da kullanılacak. Artık bu alanları keyifle izleyeceğiz. Gözümüz, gönlümüz daha iyi aydınlanacak. Bu diğer tarihi binalara da yansıyacak" dedi.

Espark'ın AVM Müdürü Gökay Uzar ise, "Eskişehir'in simgesi tarihi bacaların enerji verimliliğine dikkat çekmek ve sürdürülebilir çevre projelerini gerçekleştirmek adına ilk kez aydınlatılması önemli bir adım oldu. Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için şehrimizin simgeleri kadın haklarına dikkat çekmek için mor renkte aydınlanacak. Alışveriş Merkezimiz, Eskişehir'in kültürel ve sosyal yaşamının önemli buluşma noktalarından biri. Espark AVM olarak şehrin ve ülkemizin gelişimine katkı sunan bu projeye destek vermiş olmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara