Dolar

32,5232

Euro

34,8977

Altın

2.433,00

Bist

9.915,62

Eskişehir'de HDP'lilerin yargılanmasına başlandı

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir il yönetiminden 2'si tutuklu eş başkan olmak üzere 11 sanığın 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanmasına başlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 18:45:11

Eskişehir'de HDP'lilerin yargılanmasına başlandı
Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir il yönetiminden 2'si tutuklu eş başkan olmak üzere 11 sanığın 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanmasına başlandı.

HDP Eskişehir İl yönetiminin 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan tutuklu Eş Başkanları Ahmet Uluçelebi, Işık Polat'ın yanı sıra 9 tutuksuz sanığın yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanıldı. Duruşmaya tutuklu ve 7 tutuksuz sanıkların yanı sıra avukat ve yakınları katıldı. Duruşmaya 2 tutuksuz sanık katılmadı. Duruşmada ifade veren tutuklu sanık Eş Başkan Ahmet Uluçelebi, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Tahliyesini isteyen Uluçelebi, "Ben Eskişehirliyim. Emekliyim, evliyim. Suçsuz olduğuma inanıyorum, tahliyemi talep ediyorum. Benim Başbakana yönelik bir sözüm hakaret olarak algılanmaktadır. Benim hakaret gibi bir söylemim söz konusu değildir. Sosyal paylaşım bize ait değildir. Sosyal medya hesabına bakıldığında en az üç dört yerde farklı hesapların olduğunu görürsünüz. Bizimle alakası yoktur. Başbakan ile ilgili 'dangalak' paylaşımı bana aittir. Eskişehir'de halk arasında bunun anlamı, ağzından çıkanı bilmemek demektir. Burada kesinlikle bir hakaret yoktur. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Evinde yasal olmayan kitap ve fotoğrafların bulunduğu iddia edilen tutuklu sanık Eş Başkan Işık Polat ise "Hakkımda iddia edilen örgüt propagandasını kabul etmiyorum. HDP milletvekili adayı oldum. 2016 yılının Mart ayında ise eş başkanlığı görevini aldım. Göreve geldikten sonra suç teşkil edecek söylemim yoktur. Hakların Rojama Devrimi hakkındaki kitap 2 senedir evimde vardı. Gözaltına alındığımda bu kitap yasak değildi. Cezaevinde yasaklandığını okudum. Türkiye'de gündem çok hızlı değişiyor. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanıkların mevcut hallerine karar verirken, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için 13 Temmuz 2017 tarihine erteledi.

Haber Ara