Dolar

32,2661

Euro

34,7773

Altın

2.410,59

Bist

10.267,09

Eskişehir'de başörtülülere hakaret iddiası

Eskişehir'de başörtülülere hakaret iddiası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 17:56:07

Eskişehir'de başörtülülere hakaret iddiası
Hukukçular Derneği Kayseri Şube Başkanı Seyit Halil Yüzgeç, Eskişehir'de yerel bir televizyon kanalının röportajı sırasında başörtülülere hakaret ettiğini ileri sürdüğü kişi hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yüzgeç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu ile bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ve bu kişiyi kınadıklarını söyledi.

Yerel televizyon kanalının canlı yayınında sokakta röportaj yapılan kişinin başörtülülere hakaret ettiğini savunan Yüzgeç, "İşlenen bu suç Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesi gereğince hakaret suçunu ve 216/3 maddesi gereğince de halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu oluşturmaktadır. Bununla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Olayın basın özgürlüğü veya ifade özgürlüğü ile açıklanamayacağını aktaran Yüzgeç, şunları kaydetti:

"Hiçbir kanal ya da hiç kimse bu milletin canından aziz bildiği değerleri hiçe sayamaz. Dinine, imanına ve bunların gerektirdiği yaşam biçimlerine müdahale edemez ve dil uzatamaz. Biz bu aşağılamaya, halkın dini ve milli değerlerin yok etmeye dönük çabalara asla boyun eğmeyeceğiz ve göz yummayacağız. 2023 Türkiyesinin ve 2071 gençliğinin basın yoluyla ve eliyle içinin boşaltılmasına, milli ve manevi değerlerden uzaklaştırılmasına göz yummamız beklenemez."

Yüzgeç, toplantının ardından adliyeye giderek, adının "Melih" olduğunu belirttiği bu kişi hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haber Ara