Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Eski MHP milletvekili Akşener:

Eski MHP milletvekili Akşener:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 23:02:03

Eski MHP milletvekili Akşener:
Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, "Bu kongreyi milletimizin önüne, Milliyetçi Hareket Partisi'nin, ülkücü hareketin bir umut olarak milletimizin gözünün önüne getirilmesinde en büyük pay üst kurul delegelerimizindir, il başkanlarımızındır, ilçe başkanlarımızındır, Allah onlardan razı olsun." dedi.

Sinop'taki temaslarının ardından Samsun'un Bafra ilçesine gelen Akşener, ilçe girişinde partililerce karşılandı.

Seçim otobüsü ile ilçe merkezine geçen Akşener, mağaza ve seçim bürosu açılışına katıldı. Mağazayı gezen Akşener'i takip eden yerel gazete muhabiri Abdullah Özdemir, mağaza içerisinde düşerek başını tezgaha çarptı ve fotoğraf makinesi kırıldı. Özdemir'in düştüğünü gören Akşener, yanına gelerek, "Başınıza bir şey oldu mu? Bir doktora götürün. Geçmiş olsun." dedi. Özdemir ise "Sizin için feda olsun" yanıtını verdi.

Daha sonra Bafra Spor Salonu'na giden Akşener, burada partililere seslenerek MHP'nin Türk milletinin umudu doluğunu söyledi.

1919 şartlarının 2016'da Türkiye'de hakim olduğunu, 19 Haziran'da önce bir şeyi sonra da çok şeyi değiştireceklerini öne süren Akşener, şöyle devam etti:

"Onun için bize saldırdılar, onun için pek çok iftira, pek çok hakaret, pek çok tehdit aldık ama hakaret, iftira misliyle iade ediyoruz. Hiçbir şey bulamadılar çünkü bizim her birimizin alnı ak ve yüzü paktır. Onun için hiçbir şey bulamadılar. Hırsız diyemediler, uğursuz diyemediler, ahlaksız diyemediler, yolsuzluğa bulaştı diyemediler, rüşvet aldı diyemediler. Dediler, dediler, paralel dediler. Ben de onlara döndüm dedim ki, siz de yamuksunuz, yamuk" diye konuştu.

MHP'nin kongresinin 19 Haziran'da toplanacağını aktaran Akşener, şunları kaydetti:

"Bu kongreyi milletimizin önüne, Milliyetçi Hareket Partisi'nin, ülkücü hareketin bir umut olarak milletimizin gözünün önüne getirilmesinde en büyük pay üst kurul delegelerimizindir, il başkanlarımızındır, ilçe başkanlarımızındır. Allah onlardan razı olsun çünkü bir şey yaptılar. Düşünün ülkede 5,5 aydır demokratik hak olan kongre talebimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Mübarek, engelli koşu. Her bir seferinde bir engeli atlamak zorunda kalıyoruz ama Allah'ın izni, keremi, sizin desteğinizle o engelleri birer birer aştık."

Akşener, konuşmasının ardından vatandaşlarla sohbet etti.

Haber Ara