Dolar

32,3624

Euro

34,7843

Altın

2.401,03

Bist

10.208,65

Eski Avrupa Birliği Bakanı Bozkır:

Eski Avrupa Birliği Bakanı Bozkır:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-24 21:41:32

Eski Avrupa Birliği Bakanı Bozkır:
Eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, 7 Haziran seçimlerinden sonra terörün birden bire arttığını belirterek, "İninde olan yılan başını çıkarttı. Türkiye Cumhuriyeti, hükümeti, devleti, vatandaşı öyle şeye gelmez. Bu sefer karakollara yapılan saldırının ötesine gidilip Türkiye'den parça koparmaya çalıştılar" dedi.

AK Parti Muğla İl Teşkilatınca Yeşilyurt Mahallesi'nde düzenlenen programa katılan Bozkır, burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım'da seçim sonuçlarının Türkiye'nin nereye gideceğine karar verecek kadar önemli olduğunu belirtti.

Bozkır, Türkiye'de çok büyük oyunların oynandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"7 Haziran seçimlerinden sonra terör birden bire arttı, ininde olan yılan başını çıkarttı. Türkiye Cumhuriyeti, hükümeti, devleti, vatandaşı öyle şeye gelmez. Bu sefer karakollara yapılan saldırının ötesine gidilip Türkiye'den parça koparmaya çalıştılar. Altı ilçemizi kanton ilan etmeye kalktılar demokratik özerklik diye."

- "Devlet oraya çatır çatır girdi"

Demokratik özerklik bahaneleriyle vatandaşlar üzerinde oyunlar oynanmaya çalışıldığını vurgulayan Volkan Bozkır, "Neymiş, demokratik özerklik buraya devlet gelemezmiş, oranın ayrı hakimi olurmuş, hakimin kararı için bir başka hakim daha olurmuş, vergi diye haraç toplanırmış, güvenliği de o sağlarmış, üstüne bir de bayrağını çek, orada Türk bayrağı da yok böyle bir şey olabilir mi? Devlet oraya çatır çatır girdi. 7 gün Cizre'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve ev ev hepsi arandı, tonlarca patlayıcı madde ele geçirildi, onlarca terörist etkisiz hale getirildi. Yollar ve barikatlar temizlendi, bütün depolar boşaltıldı. Zannettiler ki devlet buraya giremez. Bütün siyasetçiler, yerime gelen bakan dahi 'gidelim oraya devleti protesto edelim' dedi ama devletin valisi, 'ben bakan makan dinlemem' dedi ve oraya kimseyi sokmadı" diye konuştu.

Bozkır, Cizre'nin nüfusunun 140 bin olduğunu ifade ederek, şunları anlattı:

"Olaylardan sonra halkı sokağa dökmeye çalıştılar. Ancak 140 bin nüfuslu Cizre'de bin kişi sokağa çıktı, onların 600'ü de Cizre dışından getirildi. İşte milletimin güzelliği burada. Millet burada dedi ki 'ben devletimin yanındayım, ben yüzyıllardır beraber yaşıyorum böyle ayrılık gayrılık ben bilmem' dedi. Bu plan da orada böylelikle bitti. Bundan sonra devlet oraya girer, Türk bayrağı orada dalgalanır. Belki şehit veririz ama bu vatan hainlerine de devletin bir santim toprağını teslim etmeyiz."

- "Bu terörü inşallah çok yakında bitireceğiz"

Bazı kişilerin geçmişte savunma sanayindeki gelişmelere karşı çıktığını kaydeden Bozkır, "6-7 sene önce, 'ne lüzum vardı insansız hava araçlarına, ne lüzum vardı savunma sanayine, boş verin yapmayın' dediler. 'Hastane de köprü de yapmayın, yollar da havaalanları da yapmayın' zihniyeti içindeydiler. Ama bakın bugün kendi ürettiğimiz cephanelerle, kendi ürettiğimiz silahlarla, kendi ürettiğimiz tanklarla bu terörü inşallah çok yakında bitireceğiz" dedi.

Bozkır, "Bu nereye kadar sürecek? Terör örgütü dizleri üzerinde buraya gelecek, 'Silahları teslim ediyorum, Silahların üzerine çimento döküyorum, ben artık bittim' diyecek. Ben bu silahları betona gömeceğim. Bütün vatan hainlerini de ülke dışına çıkaracağız işte o zaman bitecek" ifadesini kullandı.

Haber Ara