Dolar

32,3790

Euro

34,5960

Altın

2.386,44

Bist

10.045,74

Esenler'deki cinayet davası

Esenler'deki cinayet davası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 15:31:53

Esenler'deki cinayet davası
Esenler'de yeğeninin öldürülmesi davasında, şikayetten vazgeçmesini isteyen iki kişiyi öldürdüğü iddia edilen hala hakkında 39 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Esenler'de, sanık Semra Taşarslan'ın yeğeni Ogün Kavas'ın 25 Mayıs'ta Cankut Akar tarafından öldürüldüğü, olay sonrası aracılar vasıtasıyla taraflar arasında barışın sağlandığı hatırlatıldı.

İddianamede, 8 Temmuz'da, maktuller Caner Akar ve Onur Usta'nın, Semra Taşarslan ve ağabeyi Yaşar Kavas'ın evine gittikleri belirtilerek, Caner Akar'ın, görüşmede, kardeşinin psikolojisinin bozulduğunu, devam eden kamu davasında müebbet hapis cezası alabileceğini ifade ederek, bu nedenlerle şikayetten vazgeçmelerini istediği aktarıldı.

Öldürülen Ogün Kavas'ın babası Yaşar Kavas'ın, bu talebi kabul etmemesi üzerine maktullerin tehditvari konuşmaya başladıkları kaydedilen iddianamede, konuşma sırasında maktullerin Yaşar Kavas'ı ittirmeye başladıkları, Onur Usta'nın elini beline götürdüğü anlatıldı.

İddianamede, "Sanık Semra Taşarslan'ın oluşan bu ortamdan etkilenerek ve korkarak, diğer odada baza altında sakladığı, kendisine ait olduğu değerlendirilen tabancayla birden fazla ateş ederek maktulleri öldürdüğü anlaşılmıştır" denildi.

Olayın ardından her iki maktulün belinde takılı halde ruhsatsız birer tabanca tespit edildiği belirtilen iddianamede, sanık Taşarslan'dan da bir ruhsatsız silah elde edildiği kaydedildi.

İddianamede, sanık Semra Taşarslan'ın "haksız tahrik altında öldürme" suçundan 2'şer kez 18 yıl, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 3 yıl olmak üzere 39 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Taşarslan'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Haber Ara