Dolar

32,2636

Euro

34,7232

Altın

2.398,69

Bist

10.336,50

Erzurum Kongresi'nin 96. yıl dönümü

Erzurum Kongresi'nin 96. yıl dönümü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-23 10:54:58

Erzurum Kongresi'nin 96. yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Kongresi'nde ortaya çıkan şuur ve kararlılığın aydınlık bir geleceğin yolunu açtığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum Kongresi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı'nda verilen eşsiz mücadele ve elde edilen şanlı zafer, aziz milletimizin azminin, kararlılığının, inancının ve her şeyin üstünde tuttuğu vatan sevgisinin eseridir. Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesinin aydınlattığı yolda, Amasya'nın ardından Erzurum'da alınan kararlarla milletimiz müşterek bir ideal etrafında birleşmiş, kurtuluş mücadelesinin nihai hedefi ortaya konmuştur.

Erzurum Kongresi, bölgesel bir kongre olarak planlanmasına rağmen, bir ülkenin mukadderatının belirlenmesinde önemli kararların alındığı, vatanın bölünmez bir bütün olduğunun, manda ve himayenin kabul edilmeyeceğinin ve milli iradenin hakim kılınacağının tüm dünyaya ilan edildiği ulusal bir kongre olmuştur.

Erzurum'da ortaya konan kararlılık, bağımsızlık mücadelesinin yol haritasını şekillendirmiş, ilk kez bir hükümet kurma fikri ortaya çıkmış, milli egemenliğe kararlı ilerleyiş hususunda milli mutabakat niteliği taşıyan kararlar alınmış, zafere giden yolun ilk adımları atılmıştır.

Erzurum Kongresi'nde ortaya çıkan şuur ve kararlılık, bizlere aydınlık bir geleceğin yolunu açmıştır. Bizler de, geçmişimizden aldığımız güçle birlik ve beraberlik içinde ülkemizi daha parlak yarınlara taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Erzurum Kongresi'nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Haber Ara