Dolar

32,3549

Euro

34,7693

Altın

2.395,98

Bist

10.208,65

Erzincan'da bin traktöre reflektör dağıtıldı

Erzincan'da bin traktöre reflektör dağıtıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 13:01:06

Erzincan'da bin traktöre reflektör dağıtıldı
Erzincan Emniyet Müdürlüğü, meydana gelebilecek kazaları önlemek amacıyla traktörlere reflektör dağıttı.

İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelindeki traktörlerin karayolunda güvenli seyretmesi ve kazaya neden olmaması için "Traktörün Karayolunda Güvenli Kullanımı" adıyla uygulama başlattı. Uygulama kapsamında, Valiliğin katkılarıyla temin edilen bin reflektör, traktörlere ücretsiz verildi.

Polis ekipleri, Erzincan-Erzurum karayolu Akyazı Beldesi girişinde durdukları traktörlerden römorklarında reflektörü olmayan ya da yetersiz olanlara reflektör taktı.

İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin katılımıyla gerçekleşen uygulamada, Bölge Trafik Şube Müdürü Fatih Vursavaş da polis ekiplerince durdurulan traktör sürücülerine bilgi verdi.

İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının ceza yazmak değil vatandaşları bilinçlendirerek öncülük yapmak olduğunu söyledi. Tarım kenti Erzincan'da şeker pancarı sökümlerinin yapıldığına dikkati çeken İnci, şöyle konuştu:

"Traktörlerimiz, fazlasıyla devlet karayolunu kullanmakta. Zararlarını en asgariye indirmek için Valimizin bize sağladığı imkanlarla bin adet reflektör aldık. Bu tarım araçlarımıza, özellikle traktörlerimizin arkalarına, çiftçilerimizi de bilinçlendirerek reflektörleri kendi imkanlarımızla taktık. Bu kazaları, asgariye indirmek istiyoruz."

Traktör sürücüleri ise uygulamadan memnun olduklarını belirterek kendilerini ve başkalarını tehlikeye düşürmeyeceklerini, trafik kurallarına da uyacaklarını dile getirdi.

Haber Ara