Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Erdemli Belediyesi'nden 'okuldan yol geçecek' iddialarına yanıt

Erdemli Belediyesi, geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan, 'okuldan yol geçecek' şeklindeki haberin, tek taraflı ve eksik bilgiye dayalı olduğundan yanlış algıya sebep olduğunu bildirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-09 14:20:41

Erdemli Belediyesi'nden 'okuldan yol geçecek' iddialarına yanıt
Erdemli Belediyesi, geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan, 'okuldan yol geçecek' şeklindeki haberin, tek taraflı ve eksik bilgiye dayalı olduğundan yanlış algıya sebep olduğunu bildirdi.

Konuyla ilgili Erdemli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, haberin tek taraflı gerçekleştirildiği, konuyla ilgili belediyenin görüşünün alınmadığı, dolayısıyla eksik bilgilerle yapılan haberin yanlış bir algıya sebebiyet verdiği vurgulandı.

Habere konu olan Akdeniz Ortaokulu'nun bahçesinin güney kısmından 1997 yılına dayanan imar planına göre 5 metrelik bir yol geçtiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi; "Bahse konu yol, okulun sınır komşusu olan arsaların sahipleri tarafından ileride yol açılması amacıyla terk edilmiştir. Fakat yol, ihtiyaç ile ilgili olarak bugüne dek plana göre fiziki olarak açılmamış. Daha sonra imar planına yol açılması için arsalarını terk eden okulun güney sınırı komşuları, mevcut arsalarına Sağlık Bakanlığı onaylı bir proje ile özel bir hastane yapacaklarını ve dolayısı ile bu yolun açılması için Kaymakamlığa müracaat etmişlerdir. Hadisenin karşılıklı iletişim kurularak tarafları bir araya getirmek suretiyle medeni olarak çözülmesi hususunda gayretlerimiz sürerken, böyle bir haber yapılmıştır. Burada okulun bahçesinin güney tarafı 3,5 metre olarak yola taşmış, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazdığımız cevabi yazıda da eğer böyle bir düzenleme yapılacaksa uygun zaman olarak da okulun tatil olduğu bir döneme denk getirilmesinin daha sağlıklı olacağı bildirilmiştir. Yapılan haberle ilgili olarak belediyemizin böylesine önemli bir konuda görüşü alınmamış ve deyim yerindeyse yapılan haberin bir ayağı eksik olmuştur. Yaşanan olay tamamen bizim dışımızda cereyan etmiştir. Yani bahse konu planı şu dönemde yapan belediyemiz olmayıp, ayrıca bu hususla ilgili bugüne dek belediyemiz okulu mağdur etme gibi hiç bir girişimde de bulunmamıştır."

"Okullara en büyük destek dönemimizde verildi"

Erdemli tarihinde okullara en çok desteğin, 2009 yılından bu yana görev başında olan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu döneminde verildiği vurgulanan açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi; "İlçede bulunan tüm okullarda okuyan öğrencilerimize her yaşa ve sınıfa göre kırtasiye, okul kıyafeti ve ders kitapları yardımında bulunulmuş, okul yolları

asfalt ve parke yollar yapılarak tozdan ve çamurdan kurtarılmış, yine aynı şekilde okul bahçeleri asfalt ve parke yapılmış, kamelya, banklar armağan edilmiş, çevre düzenlemesi yapılmış, okullarımızın temizliğinden tutunda iç ve dış cephe boyaları belediyemizce karşılanmıştır. Yine aynı şekilde okullarımızın mobilya ihtiyaçları belediyemiz marangozhanesinden karşılanmış, okul etkinliklerine her zaman lojistik destek belediyemizce verilmiştir. Bunların yanı sıra okulların kültürel ve sanatsal etkinliklerine de belediyece her zaman destek verilerek, çocuklarımızın gelişimine her daim katkı sunulmuş, onların rahat bir şekilde okuyabilmelerinin önü açılmıştır. Eğitime böylesine önemli destekleri olan belediyemizin, "Bir okulu yıkarak üzerinden yol geçirecek" şeklinde algılanmasını sağlayacak bir zihniyete sahip olması ne kadar inandırıcı olabilir ki?"

Haber Ara