Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Endonezya'daki işçi eylemleri

Endonezya'daki işçi eylemleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-30 21:42:36

Endonezya'daki işçi eylemleri
Endonezya'nın başkenti Cakarta'da binlerce işçi, hükümetin işçi hakları konusunda izlediği politikaları protesto etti.

Ülkedeki sendika konfederasyonlarının gerçekleştirdiği eylem için Bundaran Hi Meydanı'nda toplanan binlerce işçi, Cumhurbaşkanlığı Sarayına kadar sloganlar atarak yürüdü.

Dış kaynak kullanımını ve düşük ücretleri protesto eden işçiler, kendilerine sosyal güvenlik hakkı ve kadro verilmediğini ileri sürdü.

Endonezya Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Andi Gani Nena Wea, gazetecilere yaptığı açıklamada, işçilerin aylardır çeşitli eylemler düzenlediğini ancak hükümetin konuyla ilgili hiçbir şey yapmadığını söyledi.

İşçilerin sadece haklarını istediğini belirten Wea, "Cumhurbaşkanı (Joko Widodo), aylardır kötü giden ekonomiyle ilgili formüller açıklıyor ancak bu formüllerin hiçbiri inandırıcı değil. Endonezya'da ekonomik ilerlemenin yavaşlaması, sözleşmeli çalışan işçilerin sonu olabilir. Bunun için kadrolaşma sistemi ve garanti istiyoruz. Hükümet, bizi görmezden geldiği sürece protestolarımız daha da büyüyerek devam edecek" diye konuştu.

Endonezya'da geçen yıl cumhurbaşkanlığı görevine gelen Joko Widodo, işçi haklarını iyileştirme, ekonomiyi kalkındırma sözü vermişti ancak ülke ekonomisinde son 6 yılın en yavaş büyümesinin gerçekleşmesi ve hayatın pahalılaşması, halkın Widodo'ya tepki göstermesine neden olmuştu.

Endonezya'da 2013 yılında greve giden işçilerin ücretlerinde yüzde 44'lük iyileştirme yapılmıştı.

Haber Ara