Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Endonezya'da yıkım sırasında arbede

Endonezya'da yıkım sırasında arbede

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-20 19:01:08

Endonezya'da yıkım sırasında arbede
Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Kampun Pulo semtinde nehir kenarında bulunan evlerin yıkım kararı nedeniyle vatandaş ve polis arasında arbede yaşandı.

Yağmur mevsiminde Cakarta'nın en çok selden etkilenen semti olan Kampun Pulo'da hükümet nehir kenarına yapılan gecekonduların yıkılmasına karar verdi. Yetkililer ev sahiplerine bir hafta önceden haber vermesine rağmen ev sahipleri evlerini terk etmedi.

Yıkım kararının uygulanması için bugün gecekonduların olduğu semte giden polis ve yıkım ekipleri, vatandaşın direnişiyle karşılaştı. Vatandaşlar yıkım kararına kararına karşı direnince, polis tazyikli su ve gaz kullandı. Polise taşla karşılık veren halk ile polis arasında arbede yaşandı.

Polisin müdahalesiyle kalabalığın dağılmasının ardından dozerler yıkımı gerçekleştirdi. Yıkımdan sonra tekrar geri gelen ev sahipleriyle polis arasında tekrar arbede yaşandı, bazı iş makineleri ateşe verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Komiser Pak Tito, 150 evin yıkılma kararı bulunduğunu belirterek, "Yıkılma kararı nehir kenarında bulunan gecekonduları kapsıyor. Hükümet bu kararı insanların selde mahsur kalmamaları için aldı. Gereken tüm uyarıların yapılmasına rağmen, gecekonduda yaşayanlar evlerini terk etmek istemedi. Bu nedenle polis zor kullanmak mecburiyetinde kaldı" diye konuştu.

Hükümetin kararının tamamen yağmur mevsiminde meydana gelen sellere önlem almak için olduğunu söyleyen Tito, gecekondu sahiplerine evlerinin yıkılmasının ardından yardım sözünün verildiğini ifade etti.

Bölgede yıkımlara yarın da devam edilecek. Halk yıkımlara, evlerini terk etmeyerek direniyor.

Haber Ara