Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Endonezya'da uyuşturucu kaçakçılarına idam cezası

Endonezya'da uyuşturucu kaçakçılarına idam cezası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 23:24:21

Endonezya'da uyuşturucu kaçakçılarına idam cezası
Endonezya'da uyuşturucu kaçakçılığı yapan 2 kişiye idam cezası verilirken, 7 kişi de hapse mahkum edildi.

Güney Cakarta kentinde bir mahkemede görülen davada, uluslararası bir uyuşturucu çetesini yöneten Hong Konglu uyuşturucu kartel lideri Wong Chi Ping, yardımcısı Endonezyalı Ahmad Salim Wijaya'nın uyuşturucu kaçakçılığından, 7 kişi de ülkeye yasa dışı yollarla 840 kilogram metafetamin sokmaktan suçlu bulundu.

Wong ve yardımcısı idam cezasına çarptırılırken, 7 kişi hakkında da 18 yıl ile müebbet arası değişen hapis cezaları verildi.

Verilen idam cezasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Narkotik Teşkilatı sözcüsü Slamet Pribadi, 9 kişiyle ilgili soruşturmanın 5 yıl sürdüğünü açıkladı. Pribadi, hapis cezası alan 7 kişi hakkındaki karara itiraz edebileceklerini belirtti.

Malezya'dan, 136 milyon dolar değerindeki metafetaminin ocak ayında Endonezya'ya sokulmasını organize eden Wong, polisin bir alışveriş merkezinin otoparkındaki araçların içinde transfer edilmek üzere bekletilen uyuşturucu dolu çuvalları bulmasından sonra yakalanmıştı.

Polis yetkilileri, uyuşturucu ham maddesinin Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinden getirilmiş olabileceğini açıklamıştı.

Endonezya'da bu yıl uyuşturucu kaçakçılığı yapan çoğu yabancı uyruklu 14 kişiye, öncesinde de en son 2013 yılında aynı suçtan hüküm giyenlere idam cezası verilmişti.

Haber Ara