Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Emniyet personeline oto hırsızlığı ile mücadele kursu

Otomobil hırsızlığı suçlarının aydınlatılması ve faillerinin kısa sürede yakalanabilmesi amacıyla 81 ilden gelen Oto Hırsızlığı Büro Amirliği personeline eğitim verildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-27 17:17:54

Emniyet personeline oto hırsızlığı ile mücadele kursu
Otomobil hırsızlığı suçlarının aydınlatılması ve faillerinin kısa sürede yakalanabilmesi amacıyla 81 ilden emniyet personeline eğitim verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, otomotiv sektöründeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek oto hırsızlığı suçuna karşı daha etkin mücadele edilebilmesi amacıyla otomobil fabrikalarının yoğun olduğu Kocaeli'nde "Oto Hırsızlığı İle Mücadele Araç Ön İnceleme Kursu" gerçekleştirildi.

Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 23- 27 Ekim'de düzenlenen kurs süresince, oto hırsızlığı soruşturma teknikleri ve yasal mevzuat dersleri dışında otomobil üretim fabrikalarında, otomobillerin üretim aşamasında yapılan çalışmalar ile motor, şase ve takılan parçaların seri numaralarının yerleri gibi konularda da eğitim verildi.

Kursun 2018'de de devam edeceği, eğitimlerle uzmanlaşan polisin oto hırsızlığı ile mücadelede daha etkin rol oynamasının amaçlandığı kaydedildi.

Haber Ara