Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

EMİTT Fuarı Van için olumlu geçti

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, 21'inci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMİTT) Van'ı en iyi şekilde tanıttıklarını belirterek, 'İlimizin turizm açısından hak ettiği yere gelmesi için herkesin elini taşın altına koyması lazım' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 16:18:09

EMİTT Fuarı Van için olumlu geçti
Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, 21'inci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMİTT) Van'ı en iyi şekilde tanıttıklarını belirterek, "İlimizin turizm açısından hak ettiği yere gelmesi için herkesin elini taşın altına koyması lazım" dedi.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT, 26-29 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Binlerce katılımcının yer aldığı fuara; kedisi ve kahvaltısıyla, halısı ve kilimiyle, yöresel yemekleri ve gümüşüyle stant açan Van, büyük beğeni aldı. Yaklaşık 4 gün süren fuarın her anlamda güzel geçtiğini belirten Van kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, uluslar arası fuarların önemine değindi. Fuarların ilin tanıtımına çok büyük katkısı olduğunu ifade eden Aktuğ, "Hiçbir şey yapmasanız bile fuara gelen insanların standın önünden geçmesi, standınızla ilgili görselleri görmesi, basının standı çekmesi ve onu servis etmesi bile başlı başına önemlidir" dedi.

Fuara; Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, YYÜ, DAKA ve Van TSO başta olmak üzere acente ve otellerin katıldığını ifade eden Aktuğ, "Bu yıl birdir, birlikteydik, beraber güzel şeyler gerçekleştirdik. Herkes Van için, Van'ın en güzel şekilde tanıtılması için elinden gelen her şeyi yaptı. Van Büyükşehir Belediyesi, kahvaltımızı ve yöresel yemeğimizi 4 gün boyunca gelen misafirlerimize en güzel şekilde ikram etti. Bunun yanında Van Vakfı yine orada hep bizimle birlikte oldu. Gelen misafirlere 'Bizim eller Van' türküleri klibini, Van tanıtım CD'lerini ve Van görsellerini izlettirdik. Van Vakfı tarafından İstanbul'daki bütün dernekler fuara davet edildi. Vanlı insanlar standımızı ziyaret ederek hasret giderdiler. Bakanımız başta olmak üzere orada bulunan il valileri standımızı ziyaret etti. Bakanımıza Van kahvaltısı ikram edip kendilerine Van kilimi ve savatlı gümüş tespih ve yüzük hediye ettik. Vanlılar olarak Bakanımızı en güzel şekilde ağırladık. Bakanımızın standımızda yarım saat kalması ilin tanıtımı açısından çok yararlı oldu. Yine acente, otel ve tur operatörlerimiz ilgili sektörleri standımıza davet ettiler ve gelecek turizm sezonu ile ilgili düşüncelerini, fikirlerini beyan edip, bir takım anlaşmalar yaptılar. Umuyorum ki EMITT Fuarı, ilimiz açısından önemli girişimlere vesile olur" ifadelerini kullandı.

Fuarda ayrıca en iyi ekip çalışması ödülünü aldıklarının altını çizen Aktuğ, "Binlerce katılımcı içerisinden en iyi ekip çalışmasını gerçekleştiren il olarak ödüllendirildik. Bu da birlikte çok güzel şeyler başarabileceğimizin bir kanıtıdır. Bu anlamda başta valimiz olmak üzere bizlerle beraber olan ve her türlü desteklerini esirgemeyen tüm katılımcılara, Van halkı adına şükranlarımı arz ediyorum" şeklinde konuştu.

2017'de Van'ın turizm alanında hak ettiği yere gelmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Aktuğ, şöyle konuştu:

"Van'ın imajının değişmesi lazım. Van, Türkiye şartlarında güvenlik açısından sorun yaşamayan bir şehirdir. Turizmde de birinci derecede insanlar güvenliği şart koşuyorlar. Güvenliği olmayan hiçbir yere turistler gitmiyor. Van'a gelen insanlar, ilimizin doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında güvenilir bir şehir olduğunu gördükten sonra gittikleri yerlerde turizm elçimiz oluyorlar. Akdamar Adası ve Van Kalesi'nin UNESCO Dünya Mirasına alınmasının ardından insanlar ilimizi daha çok merak ediyor. Şu anda UNESCO Dünya Mirası Listesinde bizim iki değerimiz var. Her ile nasip olmayan çok önemli iki destinasyonumuz var. Bunu turizm açısından verimli kullanmamız gerekiyor. İran bizim için çok önemli bir ülke. Bu kadar olumsuz düşüncelere rağmen, 'Türkiye güvenli değil' denilmesine rağmen İranlı bizi tercih ediyorsa, bunu avantaja çevirmemiz lazım. Bizler de bu kapsamda önümüzdeki günlerde vali yardımcımızın başkanlığında TÜRSAB yetkilileri ve sektörden katılımcılarla İran'da şehir şehir gezip kendilerini Van'a davet edeceğiz. Van'ın ne kadar güvenli olduğunu anlatacağız. Çünkü İran, Van için ekonomi ve turizm anlamında en önemli bir kazanç kapısıdır. Van'a gelen İranlıları sahiplenmek, onları iyi ağırlamak, onların ilimizden memnun olarak ayrılmalarını sağlamak, Van'da yaşayan her insanın asli görevi olmalıdır. Bu anlamda herkesin elini taşın altına koyması lazım."

Haber Ara