Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Bakan Zeybekci: '16 Nisan'da bu milletin geleceğini aydınlatacağız, bir daha bu memleket soyulmasın diye sağlam bir sistem kuracağız' - 'Kendinden ümidi yok, genel başkan olarak asla bu ülkede yüzde 50'yi göremeyeceği için tek ayak üstünde 40 yalan söyleyerek 'hayır' kampanyası yürütüyor. Kardeşini bile inandıramayan adamdan hayır gelir mi. Bu adam doğru söyler mi'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-16 19:24:29

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "16 Nisan'da bu milletin geleceğini aydınlatacağız, bir daha bu memleket soyulmasın diye sağlam bir sistem kuracağız." dedi.

Baklan ilçesinde partisince düzenlenen mitinge katılan Zeybekci, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak 18 maddelik anayasa değişikliğinin kabul edilmesinin ardından Türkiye'de koalisyon dönemlerinin sona ereceğini vurguladı.

Zeybekci, taslağın kabul edilmesinin ardından yüzde 51 oy alan partinin tek başına iktidar olarak ülkeyi yöneteceğine dikkati çekerek, "Yüzde 51 ile gelen 5 yıl iktidarda kalacak, bu millete hizmet edecek. 5 yıl sonra millet memnunsa devam edecek, değilse millet ona 'kenara geç' diyecek. Seçimde ne olur kaygısı bir daha yaşanmayacak. 16 Nisan'da bu milletin geleceğini aydınlatacağız, bir daha bu memleket soyulmasın diye sağlam bir sistem kuracağız." diye konuştu.

Türkiye'de koalisyon hükümetinin 7 Haziran seçimlerinin ardından yeniden gündeme geldiğini hatırlatan Zeybekci, "O zaman koalisyon çıktı sonuçlarını gördük, bedelini bu millet ödedi. 7 Haziran'da bu milleti kandırıp da 'biz artık bölücü parti olmayacağız, terörle olmayacağız' deyip de sonra Meclise girenleri gördünüz. Eline saz verdiler, türkü söylettiler, boyadılar, allayıp, pulladılar. Sonra yağmur yağınca üzerindeki boya gidince mal ortaya çıktı. Bu memleketi çukurlarla kan terörüne sürüklemediler mi? İşte eski sistem sayesinde bunları yapıyorlardı." ifadesini kullandı.

Zeybekci, önerilen cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin siyasette pek çok tartışmayı bitireceğine işaret ederek, "Türkiye'de siyaseti normalleştirecek. Bu sistem CHP'ye de iyi gelecek. CHP Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurtulacak. Artık CHP Genel Başkanı bu ülkede yüzde 50'ye talip olacak, hedefleyecek. Bu milletin değerlerinin önünde düğme ilikleyecek, bu millete kendini inandıracak, sevdirecek. Öyle iktidara gelecek. Başka yolu yok, 'Öyle yüzde 25 ile ben kenardan kenardan muhalefet yapayım. Her şeye hayır diyeyim, muhalefette kalayım' yok artık. Her kim ki iktidara talipse yüzde 50 almak zorunda." ifadesini kullandı.

Daha sonra Çivril ilçesine geçen Zeybekci, burada da partililere seslendi.

Türkiye'nin geleceğinin 16 Nisan'daki halk oylamasının ardından açılacağını vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Kendinden ümidi yok, genel başkan olarak asla bu ülkede yüzde 50'yi göremeyeceği için tek ayak üstünde 40 yalan söyleyerek 'hayır' kampanyası yürütüyor. Kardeşini bile inandıramayan adamdan hayır gelir mi? Bu adam doğru söyler mi? Allah'ın izniyle 16 Nisan'da CHP de bundan kurtulacak. CHP de inşallah milleti kucaklayan bir genel başkanla devam edecek."


Haber Ara