Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Egea dünya turunun Orta Amerika etabını tamamladı

Egea dünya turunun Orta Amerika etabını tamamladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 11:59:13

Egea dünya turunun Orta Amerika etabını tamamladı
Fiat Egea Sedan, "Egea Dünya Turu" sloganıyla çıktığı yaklaşık 80 günde 40 bin kilometrelik yolculuğun bir etabını daha tamamladı. Turun 4. etabında Orta Amerika'ya ulaşan otomobil, Meksika'yı boydan boya geçerek Avrupa'ya dönüş yoluna geçti.

Şirket açıklamasına göre, geliştirme sürecinde Tofaş mühendislerinin büyük rol oynadığı ve Tofaş'ın Bursa Fabrikası'nda üretilerek dünyanın 40 ülkesine ihraç edilen Fiat Egea Sedan, çıktığı dünya turunda 4. etabı da tamamladı.

Otomobil gazetecisi ve AutoBest Jüri Üyesi Okan Altan pilotajında Bursa'dan yola çıkan Fiat Egea Sedan, Türkiye sınırından çıkarak Bulgaristan, Romanya, Ukrayna'ya, oradan Ural Dağları, Kazakistan ve Sibirya'ya, en son da Vladivostok'u geçerek Japonya'ya ulaşmıştı. Otomobil, Orta Amerika turunun tamamlanmasıyla yaklaşık 15 bin kilometre yol yaparak artık Avrupa Kıtası yolculuğuna geçmeye hazırlanıyor.

Fiat Egea Sedan, yolculuğunu Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesinde tamamlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Okan Altan, "Fiat Egea Sedan ile 15 bin kilometreye yakın bir yol yaptık. Araç mekanik açıdan tık demeden Sibirya steplerinin ardından Meksika turunu da tamamladı. Egea'nın dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Orta Amerika'da da ilgi odağı olması bizim için gurur vesilesi." ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Kürtçe bilmeyen DEM Parti'liler Erbil Valisi ile tercüman eşliğinde görüştü

Haber Ara