Dolar

32,3814

Euro

34,7578

Altın

2.396,74

Bist

10.208,65

Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 13:21:07

Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler
Çanakkale'de Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerinin düzensiz göçle mücadele çalışmaları kapsamındaki operasyonlarda, 1 Ocak-10 Kasım tarihlerinde 3 bin 346 yabancı uyruklu kişi yakalandı.

Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerinin düzensiz göçle mücadele çalışmaları sürüyor. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı sahil bölgesinde çok sayıda operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlar kapsamında çoğunluğu Suriye, Afganistan, İran ve Myanmar uyruklu kişiler lastik botlarla denize açıldıkları sırada yakalanarak yasal işleme tabi tutuldu.

Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgede 1 Ocak-10 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda toplam 3 bin 346 yabancı uyruklu kişi, gözaltına alındı.

- Termal kamera ile kayıt altına alındı

Ekiplerin 7 Kasım'da Babakale açıklarında gerçekleştirdiği bir operasyon ise termal kamera görüntüleriyle kayıt altına alındı. Görüntülerde, bir ihbarı değerlendiren ekipler, Babakale açıklarında "Civelekler-2" isimli gezi teknesini takibe alıyor.

Uzaktan yapılan kontrollerde teknede yabancı uyruklu şahısların bulunduğunun tespit edilmesi üzerine operasyon gerçekleştiriliyor.

Bozcaada açıklarında 9 Kasım'da yapılan operasyonda da adanın güneyinde arızalanan "Laska" isimli yelkenli tekneden aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 69 kişi ile Ukrayna uyruklu oldukları tespit edilen 2 organizatör gözaltına alındı.

Tekne, Babakale Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlığına teslim edilirken, yabancı uyruklu kişiler de sınır dışı edilmek üzere Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.

Haber Ara