Dolar

32,2421

Euro

34,7764

Altın

2.412,30

Bist

10.267,09

Edward Snowden Rusça öğrenmeye çalışıyor

Edward Snowden Rusça öğrenmeye çalışıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 16:38:17

Edward Snowden Rusça öğrenmeye çalışıyor
Eski ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) çalışanı Edward Snowden'ın avukatı Anatoliy Kuçerena, müvekkilinin Rusça öğrenmeye çalıştığını söyledi.

Kuçerena, basına yaptığı açıklamada, iki yıldır Rusya'da yaşayan Snowden'ın Rusça'yı öğrenmeye çalıştığını vurgulayarak, "Edward çok ciddi çalışıyor. Aynı zamanda çok seyahat ediyor ve zorlandığı Rusça'yı öğrenmeye çalışıyor" diye konuştu.

Kız arkadaşının sıkça Snowden'ı ziyaret ettiğini bildiren Kuçerena, Snowden'ın ailesinin yanına gelmesini beklediğini anlattı.

NSA'nın, ABD ile diğer ülkelerde milyonlarca kişinin telefon konuşmalarını kaydederek istihbarat topladığını ortaya koyan belgeleri sızdırarak gündeme gelen Snowden, 23 Haziran 2013'te Rus havayolu şirketi Aeroflot'a ait uçakla Hong Kong'dan ayrılarak Moskova'ya gelmiş ve Rusya gümrük kapısından geçmeyerek havaalanının transit yolcu bölümünde kalmıştı.

Snowden, havaalanından çıkmak ve diğer ülkelere gidebilmek için avukatı Kuçerena vasıtasıyla Rusya'dan geçici sığınma talebinde bulunmuştu. Talebi değerlendiren Rusya Federal Göçmen Bürosu, Snowden'a 1 Ağustos 2013'ten geçerli olmak üzere bir yıllık geçici sığınma hakkı ve 2014 Ağustos ayından itibaren de yurtdışına çıkış hakkı da tanıyan 3 yıllık oturma izni vermişti.

Haber Ara